IBPS English Quiz (Sentence Completion) for 2019 Exams: 21st February

ibps-english-quiz-sentence-completion

English Quiz For IBPS PO & Clerk 2019

IBPS had released the calendar for the Recruitment in 2019-20. Now the next step is to start practicing for the exams from now itself. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for IBPS PO and Clerk Examinations 2019-20. 

Watch video solution here!!!








Directions (1-15): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/completed with one of the sentences/words given below i.e. one of the sentences/words can be fit into the given blanks. Choose the correct option and complete the given sentences. 

Q1. So much of our day-to-day focus seems to be on getting things done, .............................................................................. living–in can feel like a treadmill that gets you nowhere; where is the childlike joy?


trudging our way through the tasks of
trudge our way through the tasks of
trudging our way through the tasking of
trudging our ways through the tasks of
None of the Above
Solution:
"trudging our way through the tasks of " is grammatically and contextually correct.

Q2. We are doing the things that make us happy, bring us joy; the things that we cannot wait to do because .................................................
we enjoyed them so much.
we enjoy them so much.
we enjoy the so much.
we enjoy them so many.
None of the Above
Solution:
"we enjoy them so much. " is grammatically and contextually correct.

Q3. Given the poor quality of service in the public sector, the HIV/AIDS affected........................................................................... that supply anti-retroviral drugs (ARVs) at a low cost.
should switch to private initiate
should switch too private initiatives
should switch to private initiatives
should switch to privatization initiatives
None of the Above
Solution:
"should switch to private initiatives " is grammatically and contextually correct.

Q4. The government has been supplying free drugs since 2004, and 35,000 have benefited up to now-............................................... is 150 times this number.
though the size of the affect population
though the size off the affected population
though the size of the affected populate
though the size of the affected population
None of the Above
Solution:
"though the size of the affected population " is grammatically and contextually correct.

Q5. The recent initiatives of networks and companies like AIDS Care Network, Emcure, Reliance-Cipla-CII, ..................................................... to a larger number of affected people.
would lead to availability of much-needed drugs
would leading to availability of much-needed drugs
would lead to available of much-needed drugs
would lead too availability of much-needed drugs
None of the Above
Solution:
"would lead to availability of much-needed drugs " is grammatically and contextually correct.

Q6. But how ironic it is that we should face perennial shortage of drugs when India is one of the world’s largest suppliers.....................................................
of generic drugs to the develop world.
of generic drugs to the developing world.
of generic drugs to the develop of world.
of generic drugs too the developing world.
None of the Above
Solution:
"of generic drugs to the developing world. " is grammatically and contextually correct.

Q7. Inequitable distribution of all kinds of resources is certainly one of the strongest and.................................... conflict.
most sinister sourced of
most sinister sources off
most sinister sources of
most sinistered sources of
None of the Above
Solution:
"most sinister sources of " is grammatically and contextually correct.

Q8. Even without war, we know that conflicts continue to trouble us–.............................................
they only change in the character.
they only changed character.
they only changing in character.
they only change in character.
None of the Above
Solution:
"they only change in character." is grammatically and contextually correct.

Q9. According to all statistical indications, the Sarva Shiksha Abhiyan has managed to keep pace ........................................
with its ambitious goals.
with it’s ambitious goals.
with its an ambitious goals.
with its ambition goals.
None of the Above
Solution:
"with its ambitious goals. " is grammatically and contextually correct. 'Its' will be used and not 'It's'.

Q10. The Mid-day Meal Scheme ................................................................. poor to send their little ones to school, thus establishing the vital link between healthy bodies and healthy minds.
have been a significant inventive for the
has been a significant inventive for the
has being a significant inventive for the
has been a significant inventive with the
None of the Above
Solution:
"has been a significant inventive for the " is grammatically and contextually correct.

Q11. Only about 13 million children ...................................................... 6 to 14 years are out of school.
in the age group off
in the aged group of
in the age group of
in the aging group of
None of the Above
Solution:
"in the age group of " is grammatically and contextually correct.

Q12. The goal of universalisation of elementary education has to be a pre-requisite for the evolution and ...........................
develop of our country
development off our country
development our country
development of our country
None of the Above
Solution:
"development of our country " is grammatically and contextually correct.

Q13. We should not be hopelessly addicted to an erroneous belief that corruption in India ....................................crookedness of Indians.
is caused by the
is cause by the
is causing by the
is caused within the
None of the Above
Solution:
"is caused by the " is grammatically and contextually correct.

Q14. The truth is .................................................–we take eighty-nine days to start a small business, Australians take two.
that we have more blue tape
that we have more red tape
that we had more red tape
that we having more red tape
None of the Above
Solution:
"that we have more red tape " is grammatically and contextually correct. Red tape means excessive bureaucracy or adherence to official rules and formalities.

Q15. Every red tape procedure is a point of contact with an official, and such contacts....................................................................... for money to change hands.
has the potential to become opportunities
have the potential too become opportunities
have the potential to became opportunities
have the potentially to become opportunities
None of the Above
Solution:
"have the potential to become opportunities" will be correct here. All are grammatically incorrect and so option (e) will be the correct choice.

               




You may also like to Read:
             
                                   
Print Friendly and PDF

No comments