SBI PO 2019 English (Error Detection) Quiz: 16th February 2019


English Quiz For SBI PO Exam 2019

The State Bank of India conducts a three-level examination to recruit Probationary Officers every year. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for SBI PO Examination 2019-20.






Directions (1-15): In each Question below, a sentence is given with four words given in Bold in the sentence. Among these bold words one may be wrongly spelt. The option of that word is the answer. If all four words are correctly spelt mark e. i.e. 'All are Correct' as the answer. 

Q1. The insstent child continued his begging, asking his mother for money for a new toy car.
insstent
continued
asking
money
All are correct
Solution:
‘insistent’ is the correct spelling.

Q2. Police arrested the poor for begging on the street, pnishing them for asking others for a handout.
arrested
begging
pnishing
others
All are correct
Solution:
‘punishing’ is the correct spelling.

Q3. If you need advice from an expert, it is in your best interest to consult a professional so you can get the best advice possible.
advice
expert
interest
professional
All are correct
Solution:
All are correct

Q4. At the garage sale, I had a customer who wnted to scrounge for free items.
garage
customer
who
wnted
All are correct
Solution:
‘wanted’ is the correct spelling.

Q5. You should conslt with your parents before making major life choices even as an adult, as they are professionals in regards to life experience.
conslt
parents
before
experience
All are correct
Solution:
‘consult’ is the correct spelling.

Q6. Interestingly, it takes aproximately eight minutes for light to reach the Earth from the sun.
aproximately
minutes
light
Earth
All are correct
Solution:
‘approximately’ is the correct spelling.

Q7. The homeless man said that he usully has to scrounge food for meals.
homeless
said
usully
scrounge
All are correct
Solution:
‘usually’ is the correct spelling.

Q8. It is a good idea to consult a professional before engaging in any do it yourself project at home that you have no experience with.
good
consult
yourself
experience
All are correct
Solution:
All are correct

Q9. According to the detectives, there is no cnclusive evidence that links the suspect to the crime.
according
detectives
cnclusive
suspect
All are correct
Solution:
‘conclusive’ is the correct spelling.

Q10. We will have to rpeat the experiment because the results were not conclusive.
have
rpeat
experiment
results
All are correct
Solution:
‘repeat’ is the correct spelling.

Q11. Brilliance and bravery allowed the wise general to lead his trops into victory.
bravery
allowed
general
trops
All are correct
Solution:
‘troop’ is the correct spelling.

Q12. In order to find the murderer, the detective would have to investigate the dark building for evidence.
murderer
detective
investigate
building
All are correct
Solution:
All are correct

Q13. The studnt became very sick with the flu and had to miss school for that reason.
studnt
sick
miss
school
All are correct
Solution:
‘student’ is the correct spelling.

Q14. If you are sensible, you will not use your credit cards unnecessarily.
sensible
your
credit
unnecessarily
All are correct
Solution:
All are correct

Q15. The theorem was a probable solution to the math problem.
theorem
probable
math
problem
All are correct
Solution:
All are correct

               





You may also like to Read:

    


Print Friendly and PDF



No comments