SBI PO 2019 English (Word Replacement) Quiz : 14th February 2019


English Quiz For SBI PO Exam 2019

The State Bank of India conducts a three-level examination to recruit Probationary Officers every year. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for SBI PO Examination 2019-20.




Directions (1-15): In each of the following questions four words are given in bold. Which of the following words must replace each other so that the sentence becomes contextually correct and meaningful. If the sentence is correct as it is, choose option (e) as your answer 

Q1. Previous studies (1)fashion that the crafty crows prefer a (2)particular species of flowering plant, which has a (3)robust but malleable stem that they (4)showed into hooks.

1-2
2-4
1-4
2-3
No change
Solution:
‘fashion’ and ‘showed’ are to be replaced to make the sentence contextually and grammatically correct.

Q2. The (1)blessing of the aquifer was a (2)discovery to the farmers who were in (3)danger of losing their crops (4)because of the drought.
1-2
2-4
2-3
1-3
No change
Solution:
‘blessing’ and ‘discovery’ are to be replaced to make the sentence contextually and grammatically correct.

Q3. A (1)police helicopter is (2)equipped with a (3)spotlight to (4)search for people in the dark.
2-3
2-4
1-4
1-3
No change
Solution:
No change

Q4. This medallion is (1)little more than a silver disk (2)attached to a ribbon to wear (3)signifies my neck, but it (4)around my performance in the contest.
3-4
1-2
2-3
1-3
No change
Solution:
‘signifies’ and ‘around’ are to be replaced to make the sentence contextually and grammatically correct.

Q5. A prison tower (1)may have a spotlight to (2)prevent the area and (3)illuminate escape (4)during the night.
1-3
2-4
1-4
2-3
No change
Solution:
‘prevent’ and ‘illuminate’ are to be replaced to make the sentence contextually and grammatically correct.

Q6. Because of the (1)ply strings in our (2)blanket, I (3)could tell the (4)shredding would soon unravel.
2-4
1-4
2-3
1-2
No change
Solution:
‘ply’ and ‘shredding’ are to be replaced to make the sentence contextually and grammatically correct.

Q7. To (1)apply for membership to the (2)submit country club, you must (3)exclusive an (4)application and pay a joiners’ fee.
2-4
1-2
2-3
3-4
No change
Solution:
‘submit’ and ‘exclusive’ are to be replaced to make the sentence contextually and grammatically correct.

Q8. She (1)prepared a piece (2)from Mozart’s The Magic Flute to (3)audition for her university’s musical theater (4)program.
2-3
1-4
1-3
1-2
No change
Solution:
No change

Q9. If you (1)cut a paper in half (2)those then cut (3)and halves in half, you (4)subdivide it.
1-4
1-3
1-2
2-3
No change
Solution:
‘those’ and ‘and’ are to be replaced to make the sentence contextually and grammatically correct.

Q10. The death (1)toll from the tsunami was (2)across high, (3)reaching well into the tens of thousands (4)catastrophically the coastline.
2-4
1-3
2-3
1-4
No change
Solution:
‘across’ and ‘catastrophically’ are to be replaced to make the sentence contextually and grammatically correct.

Q11. (1)used of (2)primary red, blue, and yellow, only (3)secondary colors were (4)Instead on the walls.
2-4
2-3
1-4
1-3
No change
Solution:
‘used’ and ‘instead’ are to be replaced to make the sentence contextually and grammatically correct.

Q12. A (1)dozen women (2)showed up to the (3)luncheon, but only ten ate after two (4)invitees had left early.
2-3
3-4
1-3
1-2
No change
Solution:
No change

Q13. The (1)toll for a war of any size is (2)hundreds higher than we think, as (3)always of thousands of people die in (4)combat.
1-4
2-4
2-3
1-3
No change
Solution:
‘hundreds’ and ‘always’ are to be replaced to make the sentence contextually and grammatically correct.

Q14. Initial (1)reports showed signs of (2)infection while a (3)secondary report (4)showed things were all clear.
2-3
3-4
1-2
1-4
No change
Solution:
No change

Q15. After (1)everyone else in his (2)platoon had died, the soldiers saw the (3)singularity of their (4)enemy following the battle.
1-3
2-3
2-4
1-4
No change
Solution:
No change

               





You may also like to Read:

    


Print Friendly and PDF

No comments