IBPS English Language (Fillers) Quiz : 17th March 2019

Dear Aspirants,


English Quiz For IBPS PO & Clerk 2019

IBPS had released the calendar for the Recruitment in 2019-20. Now the next step is to start practicing for the exams from now itself. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for IBPS PO and Clerk Examinations 2019-20. 





Directions (1-5): In each of the questions given below, a sentence is given which is divided into FOUR parts such that the parts are jumbled and they do not make a meaningful sentence. Rearrange the following parts to form a grammatically correct and meaningful sentence and choose the correct rearrangement from the options given below each question. 

Q1. the abandoned building in the middle (A)/ visitor in over two decades, because (B)/no one knows it is there (C)/ of the forest has not had a single (D)/
BCDA
ADCB
ADBC
DCBA
CDBA
Solution:
'ADBC' is the correct arrangement here.

Q2. will make your heart stronger (A)/eating healthy foods and doing (B)/ diseases because both of these things (C)/ exercise will help prevent heart (D)/
ACDB
ADCB
CDBA
BDCA
BCDA
Solution:
'BDCA' is the correct arrangement here.

Q3. inapt at his job, the man (A)/decided that his fear of (B)/ from being a good doctor (C)/ blood might stop him (D)/
DCBA
ABDC
CDBA
BDCA
BCDA
Solution:
'ABDC' is the correct arrangement here.

Q4. was ineffective, doctors (A)/although the treatment (B)/ learned a lot from (C)/the medicine’s failure (D)/
DCBA
BDCA
ABDC
CBDA
BACD
Solution:
'BACD' is the correct arrangement here.

Q5. nothing you can say will (A)/ you tried to steal (B)/ extenuate the fact that (C)/something that belongs to me (D)/
ACBD
ADBC
BACD
BDCA
DCBA
Solution:
'ACBD' is the correct arrangement here.

Directions (6-10): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/completed with one of the sentences given below .i.e. one of the sentences can be fit into the given blanks. Choose the correct option and complete the given sentences. 

Q6. Although the prisoners of war were fed three meals a day, ------------------------------------- emaciated and hungry.
many of them still looks
many of the still looked
many off them still looked
many of them still looked
None of the above
Solution:
Option 'd' is correct here and makes the sentence meaningful. ‘Of’ will be used in this sentence and not ‘off’.

Q7. I was expecting the third movie -------------------------amazing, but it was in fact very underwhelming.
in the trilogy to be
in the trilogy too be
in the trilogy to been
in the trilogy too been
None of the above
Solution:
Option 'a' is correct here and makes the sentence meaningful.

Q8. Watching helplessly, the firefighters couldn’t do anything --------------------------------under control.
more too get the blaze
more to get the blaze
more to got the blaze
more to get them blaze
None of the above
Solution:
Option 'b' is correct here and makes the sentence meaningful.

Q9. With --------------------------scuba equipment, I can enjoy long subterranean explorations in the ocean.
them help of a
the helping of a
the help of a
the help of an
None of the above
Solution:
Option 'c' is correct here and makes the sentence meaningful. The article ‘a’ will be used here, as the word ‘scuba’ doesn’t start with a vowel.

Q10. Because the puppy -----------------------------several days, it was now so emaciated that its bones were visible through its skin.
had gone unfed for
have gone unfed for
had gone unfed of
have gone unfed of
None of the above
Solution:
Option 'a' is correct here and makes the sentence meaningful. Considering the time period mentioned in the sentence i.e. ‘several days’, the preposition ‘for’ will be used in this sentence.

Directions (11-15): In each of the following sentences, there is a blank space. Below each such sentence, there are five options with one word each. Fill up the blank with the word that makes the sentence grammatically and contextually correct. 

Q11. The rare and ------------------------ soil-dwelling purple frog begins its life as a tadpole in certain fast-flowing streams of the Western Ghats.
foiled
envisaged
endangered
extinction
slave
Solution:
'Endangered' is the correct fit here and it means seriously at risk of extinction.

Q12. The first person to set foot on Mars is -------------------- to be a woman, NASA Administrator Jim Bridenstine has said.
true
false
likely
misguided
claim
Solution:
'Likely' is the correct fit here.

Q13. NASA recently announced that it will have its first all-female spacewalk at the end of the month, when astronauts Anne McClain and Christina Koch will get to ----------------------- around in space.
float
roaming
moving
energetic
flee
Solution:
'Float' is the correct fit here.

Q14. Galaxies aren’t idle — they are constantly on the move, pulled around by the gravity of other galaxies in an ---------------------- intergalactic dance.
author
analogous
augment
precise
intricate
Solution:
'Intricate' is the correct fit here and it means very complicated or detailed.

Q15. Since we only have a ---------------------- budget for the party, we will not have a live band this year.
fulfil
significantly
generous
paltry
astonish
Solution:
'Paltry' is the correct fit here and it means small or meager.

               




You may also like to Read:

                  
Print Friendly and PDF

No comments