IBPS English Quiz (Error Detection): 15th March 2019

Dear Aspirants,

IBPS-english-quiz

English Quiz For IBPS PO & Clerk 2019

IBPS had released the calendar for the Recruitment in 2019-20. Now the next step is to start practicing for the exams from now itself. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for IBPS PO and Clerk Examinations 2019-20. 






Directions (1-15): Read each of the following sentences to find out if there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number (A, B, C or D) of this part is your answer. If there is no error in the statement, then mark option (e) as your answer choice. 

Q1. It is expecting (A)/ that the company president (B)/will emphatically deny (C)/ allegations of embezzlement. (D)/
A
B
C
D
No error
Solution:
Error is in part 'A' of the sentence. It should be 'expected' instead of 'expecting'.

Q2. Mongols were impavid (A)/warriors who ride into (B)/dangerous battles without the (C)/thought of death. (D)/
A
B
C
D
No error
Solution:
Error is in part 'B' of the sentence. It should be 'rode' instead of 'ride' as the sentence is in past tense.

Q3. In common parlance, one (A)/can feel pain but (B)/not get upset about it, given (C)/control off the stimulus. (D)/
A
B
C
D
No error
Solution:
Error is in part 'D' of the sentence. It should be 'of' instead of 'off'.

Q4. As the game neared its end, the (A)/coach told his players too hold (B)/a tenable position so that their rivals (C)/could not score a touchdown. (D)/
A
B
C
D
No error
Solution:
Error is in part 'B' of the sentence. It should be 'to' instead of 'too'. The ‘to’ preposition will be used in this sentence.

Q5. The judge quickly (A)/dismissed the prosecutor’s case (B)/because it lacked (C)/a tenable argument. (D)/
A
B
C
D
No error
Solution:
No error

Q6. Even though the criminal (A)/emphatically denying his role in the (B)/burglary, he was still viewed as (C)/a suspect by the detective. (D)/
A
B
C
D
No error
Solution:
Error is in part 'B' of the sentence. It should be 'denied' instead of 'denying' as the sentence is in past tense.

Q7. The company refunded the (A)/customer’s money in accordance with (B)/their request based on the company’s (C)/money back guarantee. (D)/
A
B
C
D
No error
Solution:
Error is in part 'C' of the sentence. It should be 'his/her' instead of 'their' as the subject 'customer' is singular here.

Q8. I showed mine passport (A)/to the official at the airport and (B)/he gave it a stamp of approval (C)/after a brief inspection. (D)/
A
B
C
D
No error
Solution:
Error is in part 'A' of the sentence. It should be 'my' instead of 'mine'. Here ‘my’ will be used as ‘mine’ is not followed by a proper noun.

Q9. In his address, the president (A)/will provide the public with (B)/an assurance the economy (C)/is slowly improving. (D)/
A
B
C
D
No error
Solution:
Error is in part 'C' of the sentence. 'That' is missing in this part of the sentence, as the sentence is a referral statement.

Q10. An author should always try to create (A)/a protagonist that his readers can relate (B)/to, so they can feel personally invested (C)/in the main character’s success. (D)/
A
B
C
D
No error
Solution:
No error

Q11. Developing a regimented (A)/study schedule can (B)/help college students (C)/improve there grades. (D)/
A
B
C
D
No error
Solution:
Error is in part 'D' of the sentence. It should be 'their' instead of 'there'.

Q12. My friend and me relate to each other (A)/so well because we both have lived (B)/similar childhoods, out in the (C)/countryside working on farms. (D)/
A
B
C
D
No error
Solution:
Error is in part 'A' of the sentence. It should be 'I' instead of 'me'.

Q13. The thief sobbed and (A)/begged, pretending to be (B)/apologetic so he (C)/could avoid going to jail. (D)/
A
B
C
D
No error
Solution:
No error

Q14. It’s important to (A)/review the adequacy (B)/of you medical insurance (C)/coverage every year. (D)/
A
B
C
D
No error
Solution:
Error is in part 'C' of the sentence. It should be 'you' instead of 'your'.

Q15. The autistic student preferred (A)/a well-organized classroom (B)/and didn’t do well into (C)/environments that were not regimented. (D)/
A
B
C
D
No error
Solution:
Error is in part 'C' of the sentence. It should be 'in' instead of 'into'. ‘Into’ is used when something or someone is going or being put into another location. ‘In’ is used to describe where someone or something already is.

               




You may also like to Read:

                  
Print Friendly and PDF

No comments