SBI Clerk Pre Quiz - Fillers | 9th May

 SBI-Clerk-Prelims-English-Questions-2019


SBI Clerk Prelims English Questions (Day-4)

Dear students, The State Bank of India conducts a two-tier examination to recruit Clerks (Junior Associates) at regular intervals. Thus, the English Language plays a crucial role in sailing through all the stages of SBI Clerk exam. Here is a quiz on the English Language to let you practice the latest pattern English Questions for SBI Clerk 2019-20.




Directions (1-15): In each of the following sentences, there is a blank space. Below each such sentence, there are four options with one word each. Fill up the blank with the word that makes the sentence grammatically and contextually correct. If none of the given words is your answer, choose option (e) as your answer choice. 



Q1. If the federal government does not ................... a certain part of the law, then the state is responsible for self-governance.

regulate
enhancing
controlled
regulation
managing
Solution:
Regulate: (Verb) control or maintain the rate or speed of (a machine or process) so that it operates properly.

Q2. According to the company budget, we must .................... twelve percent of our financial resources to marketing.
allocation
separation
renders
allocate
includes
Solution:
Allocate: (Verb) distribute (resources or duties) for a particular purpose.

Q3. When you ................ someone’s secret after they have confided in you, they will most likely never trust you again.
presentation
reveal
iteration
revealing
disclosed
Solution:
Reveal: (Verb) make (previously unknown or secret information) known to others.

Q4. As a punishment, my teacher required me to stand in front of her desk and ................... 100 times that I would not shoot spitballs during class.
recitation
pronunciation
talked
representing
recite
Solution:
Recite: (Verb) repeat aloud or declaim (a poem or passage) from memory before an audience.

Q5. We wanted to ................... the garage into an extension of the living room.
renovation
developing
modifies
refurbish
developed
Solution:
Refurbish: (Verb) renovate and redecorate (something, especially a building).

Q6. After I stay home with my new baby for a year, I will .................... my role as a fulltime educator.
renewed
reprise
reiteration
disturb
relation
Solution:
Reprise: (Verb) repeat

Q7. While tutoring a foreign student, I try to ...................... as many slang words as possible so she fully understands how Americans speak.
produces
blending
incorporate
merging
excluding
Solution:
Incorporate: (Verb) take in or contain (something) as part of a whole; include.

Q8. Losing weight helped the self-conscious dancer ................ some of her lost confidence.
attains
abandon
lost
regain
achieved
Solution:
Regain: (Verb) obtain possession or use of (something, typically a quality or ability) again after losing it.

Q9. Because her closet was jam-packed with things she doesn’t wear, Claudia decided to ................. some of the pieces to the Goodwill store.
emptied
assigning
hold
unladen
offload
Solution:
Offload: (Verb) rid oneself of (something) by selling or passing it on to someone else.

Q10. The census attempts to .................. every person living in the United States at a specific point in time.
enumerate
estimated
invent
specific
computation
Solution:
Enumerate: (Verb) mention (a number of things) one by one.

Q11. Using advanced computerized technology, I was able to ................... the once-damaged wedding photograph of my parents to the image it once was.
update
restore
ruined
harms
recovering
Solution:
Restore: (Verb) repair or renovate (a building, work of art, etc.) so as to return it to its original condition.

Q12. The fire drill shows our ability to ................ in preselected destinations during an emergency.
composite
accumulated
aggregate
assembling
collection
Solution:
Aggregate: (Verb) form or group into a class or cluster.

Q13. The drawings on the cave walls .............. the lives of the earliest men on the planet.
presents
assured
conceal
depict
distortion
Solution:
Depict: (Verb) portray in words; describe.

Q14. The teachers stand in the hall during class changes to help ................ the traffic.
appear
unity
vanished
circulation
disperse
Solution:
Disperse: (Verb) distribute or spread over a wide area.

Q15. I would not have been able to ................. my academic goals without the support and guidance of my professors.
attain
missed
scores
reaching
obtained
Solution:
Attain: (Verb) succeed in achieving (something that one has worked for).

               





You may also like to Read:

      
   


No comments