SBI PO Prelims English Quiz: 24th May

sbi-po-prelims-english-quiz-24th-may


English Quiz For SBI PO Exam 2019

The SBI PO Prelims Exam is scheduled to be held in a few days and to ace your preparations Bankersadda is launching a crash course of 18 days to help you excel the exams. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 for free to let you practice the best of latest pattern English Questions for SBI PO Examination 2019-20. Video Solutions will also be provided for the same for free.



Directions (1-5): In each of the following questions four words are given in bold. Which of the following words must replace each other so that the sentence becomes contextually correct and meaningful. If the sentence is correct as it is, choose option (e) as your answer. 


Q1. New (1)/ diversity of snakes are being (2)/discovered worldwide too and Central and South America are (3)/considered the regions with the highest snake (4)/species.
1-2
2-3
3-4
1-4
No change required
Solution:
Replace "diversity-species" with each other to make a grammatically correct and meaningful sentence.

Q2. Teaching input can be partly (1)/ assessment by the number of courses (2)/taught, but research (3)/ measured should avoid the quantitative (4)/metric.
1-4
2-3
1-3
2-4
No change required
Solution:
Replace "assessment-measured" with each other to make a grammatically correct and meaningful sentence.

Q3. Parliament's recent (1)/approval of the redrawn electoral constituencies has (2)/reinforced allegations of gerrymandering and (3)/unequal sizing of electoral districts to (4)/benefit the National Front.
1-2
2-3
3-4
2-4
No change required
Solution:
No change required

Q4. Meanwhile, in an effort to (1)/ herded its flock together, the party (2)/ keep its elected party men and two Independent legislators to a (3)/resort on the (4)/outskirts of the city.
1-2
2-3
3-4
2-4
No change required
Solution:
Replace "herded-keep" with each other to make a grammatically correct and meaningful sentence.

Q5. It was a long (1)/grief for the tribals from the morning for their near and dear. They even (2)/refused to take breakfast and water as all of them were (3)/stricken with (4)wait.
1-2
1-4
3-4
2-4
No change required
Solution:
Replace "grief-wait" with each other to make a grammatically correct and meaningful sentence.

Directions (6-10): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/completed with one of the sentences/words given .i.e. one of the sentences/words can be fit into the given blanks. Choose the correct option and complete the given sentences. 

Q6. Rich mineral resources and the ............................................ to build infrastructure will attract plenty of foreign investment.

government willingly present
government presence is willing
government is present but willing
present government's willingness
government present willing
Solution:
‘present government's willingness’ is grammatically and contextually correct.

Q7. .............................................................. a good education system, attractive quality of life and a good transport system which can cope with its rising population.
One of the city's advantages include
Some of the city's advantages include
The city has advantages included
Many of the city's advantages are included
One of the city's advantages including
Solution:
‘Some of the city's advantages include’ is grammatically and contextually correct.

Q8. Regulators in America have plans to .......................................... of capital that its eight largest banks can hold and banks will have until 2018 to comply.
increased the amount
increase in the amounts
which increases the amount
by increasing amounts
increase the amount
Solution:
'increase the amount' is grammatically and contextually correct.

Q9. If we revise the school curriculum, colleges will not only get .............................................. but companies will also get skilled employees.
most quality students
good quality of the student
students of best qualities
better quality students
more quality of students
Solution:
‘better quality students’ is grammatically and contextually correct.

Q10. By running small dairy farms and selling milk to factories, .......................................................... the needs of their families.
woman of the village caring for
woman of a village will care
women of the village take care of
village women taking care of
the women of the village takes care
Solution:
‘women of the village take care of’ is grammatically and contextually correct.

Directions (11-15): In each of the following Questions a sentence is divided into four parts A, B, C and D. Rearrange the following parts (A), (B), (C) and (D) in the proper sequence to form a meaningful sentence and then answer the questions given below. 

Q11. 
(A) pulling out the boat is 
(B) equipment is with us and if 
(C) the boat has not overturned 
(D) not difficult if the latest

CDBA
ADBC
BDCA
DCAB
BCAD
Solution:
The correct rearrangement is ADBC.

Q12. 
(A) the attack on the tourist, the second 
(B) such incident in a fortnight 
(C) civil society members condemned 
(D) regional parties and several

CDBA
ADBC
BDCA
DCAB
BCAD
Solution:
The correct rearrangement is DCAB.

Q13. 
(A) worse than merely the production of studious 
(B) actually, what India is experiencing 
(C) in higher education today is far 
(D) but creativity-challenged youth

CDBA
ADBC
BDCA
DCAB
BCAD
Solution:
The correct rearrangement is BCAD.

Q14. 
(A) creativity of the people as a whole 
(B) Singapore’s orderly society may not 
(C) suggests one way we could identify the 
(D) be everybody’s cup of tea but its history

CDBA
ADBC
BDCA
DCAB
BCAD
Solution:
The correct rearrangement is BDCA.

Q15. 
(A) over independent thought 
(B) system that rewarded studiousness 
(C) he traced the lack of 
(D) creativity to an education

CDBA
ADBC
BDCA
DCAB
BCAD
Solution:
The correct rearrangement is CDBA.

               





You may also like to Read:
             
                

No comments