SBI PO Main- English Miscellaneous Quiz - 13th June 2019

sbi-po-main-english-miscellaneous-quiz


State bank of India's probationary Officer's prelims was held on the 8th and 9th of June. Students gave the exam with great enthusiasm and we also hope that you have done well. Prelims will be followed by the mains, and the SBI PO Mains 2019 Exam is already scheduled for 20 July this year. We know you all are full of optimism and expect your name in the cut-off list of prelims. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 for free to let you practice the best of latest pattern English Questions for SBI PO Examination 2019-20 so that you can make sure that this year's PO is in your pocket. With this, we wish you all the very best for the results of prelims. Keep the preparation engines running.



Directions (1-6): Read the following passage carefully and answer the questions given below it. Certain words are given in bold to help you locate them while answering some of the questions.  

Britain has always had something of a reputation as home to the world's favourite secret agents and now their popularity in books and films has increased with the action comedy from Universal Pictures. “Johnny English” stars one of Britain's most popular comedians, Rowan Atkinson (Mr. Bean) in the title role as an incompetent MI7 operative. He is “the agent even the Secret Service keep secret”, to quote the film's trailer. VisitBritain (formerly called British Tourist Authority) – aware of the pulling power of film through its popular Movie Map website ( www.visitbritain.com/moviemap ) and recent promotion of Harry Potter and ‘Magical Britain' – is now using Johnny English to entice visitors.

Rather than simply suggesting they visit the locations – filmgoers will recognise many landmarks, mainly in London but also outside the capital – VisitBritain is also persuading visitors to become agents themselves. Their mission: to explore Britain, discover its traditions, gadgets and indulgences – and take on some action packed challenges! For example, adventurous types could see the countryside from a parachute ( www.parachuting-uk.co.uk ); go skiing across some of Scotland's mountainous landscapes ( www.ski.visitscotland.com ); or try water-skiing, canoeing and kayaking in England's beautiful Lake District ( www.lakedistrictletsgo.co.uk ).

Those with fantasies about becoming a secret agent may feel their dreams coming true at places such as Silverstone, the Grand Prix motor-race track near Northampton, 60 miles north-west of London, where you can power around the track in a classic sports car ( ) without any speed limit worries. Or at romantic locations such as the ‘hidden' Italianate village of Portmeirion on the North Wales coast. Built by an eccentric architect, Sir Clough Williams-Ellis, it has often been used as a mysterious film and TV set by camera crews.

Britain – for long a shopper's dream destination, where shopping malls are open seven days a week -- even has an appropriate chain of stores called Gadget Shops. Found in many towns and cities, they offer some surprising gifts of interest to amateur agents: from spyscopes and spycams to a £225 working model helicopter ( www.gadgetshop.com ). For those interested in getting as close as possible to the world of secret agents, there are other things to see. Among its collection of aircraft, armoured vehicles and guns, London's Imperial War Museum has a permanent “Secret War” exhibition, which studies the factual world of espionage. 'Johnny English' director Peter Howitt, who also made the romantic comedy 'Sliding Doors', chose an impressive list of locations in which to shoot Atkinson and his co-stars, Australian singer Natalie Imbruglia and John Malkovich (who plays the arch-villain Pascal Sauvage). In London, viewers see the Tower of London, from where the priceless Crown Jewels are stolen; 10 Downing Street, home of the Prime Minister; Buckingham Palace (the Queen has been forced to abdicate!); Canary Wharf Tower, Europe's highest building; ornateBrompton Cemetery – and more. Among the rural locations in the film is Hughenden Manor in the Chiltern Hills – home of Prime Minister Benjamin Disraeli from 1847-1881 – and one of many historic places open to the public courtesy of conservation charity the National Trust. Britain boasts a wide range of locations – from heritage attractions and contemporary buildings to haunting moors and rugged hillsides – that have been used for exterior and interior shots in hundreds of films, making it a popular choice for directors from around the world and showcasing it to millions of potential visitors.

Q1. What is/ are the endeavor(s) of Britain to attract tourists?
Promotion of their movies showcasing their heritage through websites.
Making tourists aware of their heritage and culture through their websites and books.
Promoting their culture and buildings through secret agents.
Organising events for tourists making them familiar of Britain’s traditions, gadgets and indulgences.
All of these
Solution:
Refer to the last few lines of first paragraph of the passage. “VisitBritain, aware of the pulling power of film through its popular Movie Map website and recent promotion of Harry Potter and ‘Magical Britain' – is now using Johnny English to entice visitors.”

Q2. What does the author mean by the sentence “ VisitBritain is also persuading visitors to become agents themselves.”
Britain wants to attract tourists from different countries through secret agents as in their movies.
Britain wants the visitors to act in their movies as secret agents.
Visitbritain, the british tourist authority is working towards developing their nation as agents to entice visitors.
Tourists according to their interests can themselves explore Britain.
 None of these.
Solution:
“Tourists according to their interests can themselves explore Britain” is the correct explanation in context of the passage.

Q3. Which of the following is the appropriate title of the passage?
Britain's craziest secret agent
Adventure trip in Britain
Visitbritain: Britain tourist authority
Exploring Britain’s traditions, culture and indulgences
Johnny English : the way to entice tourists
Solution:
“Britain's craziest secret agent” is the appropriate title as the passage revolves around the theme of enticing tourists through their movies that showcase their heritage and hence work as secret agents.

Q4. According to the passage, what is/are there for secret agents lovers in Britain? (I) London's Imperial War Museum. (II) Italianate village of Portmeirion on the North Wales coast (III) Silverstone, the Grand Prix motor-race track near Northampton
Only (I)
Only (II)
Both (I) and (II)
Both (II) and (III)
All are correct
Solution:
Refer the third and fifth paragraph of the passage.

Q5. According to the passage what makes Britain a popular choice for directing a movie?
Wide range of locations.
As the heritage and buildings of Britain can be used in their movies
As Britain provides less accommodation charges as compared to other countries.
Both (A) and (B)
All of the above
Solution:
Refer the last paragraph of the passage. In the last few lines of the paragraph it is mentioned that Britain boasts a wide range of locations – from heritage attractions and contemporary buildings to haunting moors and rugged hillsides.

Q6. What is the tone of author in context of the passage?
Critical
Analytical
Descriptive
Skeptical
Satirical
Solution:
The author is giving the brief description of Britain and its ways to attract tourists.

Q7. Choose the word/group of words which is most SIMILAR in meaning to the word/group of words printed in bold as used in passage. 
Boasts
denigrate
Duress
brag
ebullient
clamor
Solution:
Boasts means talk with excessive pride and self-satisfaction about one's achievements, possessions, or abilities. Hence it has same meaning as brag.
Clamor means utter or proclaim insistently and noisily.
Denigrate means charge falsely or with malicious intent.
Ebullient means joyously unrestrained. Duress means compulsory force or threat.

Q8. Choose the word/group of words which is most SIMILAR in meaning to the word/group of words printed in bold as used in passage. 
Persuading
admonish
cajole
accretion
skeptical
candid
Solution:
Persuading means induce (someone) to do something through reasoning or argument.
Hence it has same meaning as cajole.
Accretion means an increase by natural growth or addition.
Admonish means scold or reprimand.

Q9. Choose the word/group of words which is most OPPOSITE in meaning to the word/group of words printed in bold as used in passage. 
Incompetent
accost
munificent
agile
rife
adroit
Solution:
Incompetent means not having or showing the necessary skills to do something successfully.
Hence it has opposite meaning as adroit.
Accost means approach and speak to someone aggressively or insistently.

Q10. Choose the word/group of words which is most OPPOSITE in meaning to the word/group of words printed in bold as used in passage. 
Entice
Intriguing
nauseate
Inveigle
beguile
Induce
Solution:
Entice means attract or tempt by offering pleasure or advantage.
Nauseate which means to fill (someone) with disgust is the word most opposite in meaning.

Directions (11-15): Which of the following phrases given below each sentence should replace the phrase printed in bold letters to make the sentence meaningfully correct. Choose the best option among the five given alternatives that reflect the correct use of phrase in the context of the grammatically correct sentence. If the sentence is correct as it is, mark “No Error” as your answer. 

Q11. Treasury is seeking candidates with at least 10 to 15 years’ experience in government debt management and/or debt capital markets.


is seek candidates with at least
is seeking candidates in at least
is seeking candidates for at least
seeking candidates with at least
No Error
Solution:
No Error

Q12. None of this, though, will change the fact that over the past generation China really has been become a technological power comparable in many of its capabilities to Europe, Japan or America.
has becoming a technological power comparable
has become an technological power comparable
has become a technological power compare
has become a technological power comparable
No Error
Solution:
'has become a technological power comparable ' is grammatically correct.

Q13. The Brightline Initiative is a non-commercial coalition of leading global organizations dedication to help executives bridge the expensive and unproductive gap between strategy design and delivery.
dedicated to helped executives bridge
dedicated to help executives bridge
dedicated to helps executives bridge
dedicated to help executives bridged
No Error
Solution:
'dedicated to help executives bridge ' is grammatically correct.

Q14. He has clearly broken his promises and he was reluctant to pay attention to the need to undo the injustice done to Shyam.
was reluctant to paying attention to the need
was reluctant to paid attention to the need
was reluctant to pay attention to the needed
was reluctance to pay attention to the need
No Error
Solution:
No Error

Q15. Using artificial intelligence, Dark trace finds the quiet cyber-threats inside your organization, no matter how they got into.
how they got off
how they got up
how they got in
how they got with
No Error
Solution:
'how they got in ' is grammatically correct.

               





You may also like to Read:
    


No comments