A Mind Boggler’s Guide to Solving Sentence Rearrangement – Part – II

In continuation to our series of  “A Mind Boggler’s Guide to Solving Sentence Rearrangement”, here we are presenting to you all few questions for practicing. Try to apply the same logic in the below given questions and get a hang of it. Then, we will increase the difficulty level.

Directions—(Q. 1 to 5) Rearrange the following five sentences (1), (2), (3), (4) and (5) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them— 

About Course:

This package Includes IBPS RRB Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims etc. 

Additionally you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium

MPN: BA-E-LC-3935

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 6 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
5499 458/month
BUY NOW
(1) “What is waste of my tax money”, I thought, walking past the people having free Californian Chardonnay. 



(2) “Speak to her”, he said, “She’s into books”. 


(3) The friend who had brought me there noticed my noticing her.


(4) In late 2003, I was still paying taxes in America, so it horrified me that the US Consulate was hosting a “Gallo drinking appreciation event”. 

(5) Behind them, a pianist was playing old film tunes, and a slim short woman was dancing around him.



1.    Which of the following would be the Fourth sentence ?
(A) 1                      
(B) 2                
(C) 3
(D) 4                      
(E) 5

2.    Which of the following would be the First sentence ?
(A) 1                      
(B) 2                
(C) 3
(D) 4                      
(E) 5

3.    Which of the following would be the Fifth (Last) sentence ?
(A) 1                      
(B) 2                
(C) 3
(D) 4                      
(E) 5

4.    Which of the following would be the Second sentence ?
(A) 1                      
(B) 2                
(C) 3
(D) 4                      
(E) 5

5.    Which of the following would be the Third sentence ?
(A) 1                      
(B) 2                
(C) 3
(D) 4                      
(E) 5

Directions—(6 to 10) Rearrange the following six sentences (1), (2), (3), (4), (5) and (6) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.




1. He immediately acknowledged Mohan’s good work and invited him to his home for dinner.


2. One day a wealthy merchant sent his son’s bicycle to the shop for repair.


3. The next day the merchant came to claim the bicycle and noticed that it was shiny.

4. After repairing the bicycle, Mohan cleaned it up and made it look new.

5. Once upon a time, there was a boy named Mohan who worked as an apprentice in a bicycle shop.

6. Other apprentices in the shop laughed at Mohan for doing unnecessary work.


6.    Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?

(A) 1                      



(B) 2                


(C) 3


(D) 4                      
(E) 6


7.    Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?

(A) 1                      



(B) 2                


(C) 3


(D) 4                      
(E) 5


8.    Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?

(A) 1                      



(B) 2                


(C) 3


(D) 4                      
(E) 5


9.    Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?

(A) 1                      



(B) 2                


(C) 4


(D) 5                      
(E) 6


10.  Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
(A) 2                      
(B) 3                
(C) 4

(D) 5                      



(E) 6



Directions (1-5): Rearrange the following six sentences/group of sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below :

(A)To his surprise, a little honeybee came before his throne and said, “Of all the gifts you could give me, only one will do. I’d like the power to inflict great pain whenever I choose to.”
(B) I hereby give you a sharp sting. But, I am sure you will use this weapon carefully only in times of anger and strife.  
(C) “What an awful wish!” said great Zeus, “But I will grant it”.

(D) And to this day, the little honeybee dies after it stings.



(E) One day, Zeus, the King of Mount Olympus, was giving out gifts to beasts, birds and insects.


(F) “You will get to use it only once, for using it will cost you your life.”



11. Which of the following should be the FOURTH sentence after the rearrangement?
(1) D        
(2) F                
(3) B    
(4) E    
(5) C

12. Which of the following should be the SECOND sentence after the rearrangement?
(1) A         
(2) D                
(3) F    
(4) B    
(5) E

13. Which of the following should be the FIRST sentence after the rearrangement?
(1) E         
(2) B                
(3) D    
(4) C    
(5) F

14. Which of the following should be the SIXTH (LAST) sentence after the rearrangement?(1) A         
(2) D                
(3) F    
(4) E    
(5) C

15. Which of the following should be the FIFTH sentence after the rearrangement?
(1) E         
(2) D                
(3) B    
(4) C    
(5) F

Directions (16- 20): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them:

(A) In this modern world, the Internet has become essential to living, working and easily communicating with people, whether in the next room or on the other side of the world.
(B) Some important services provided by the Internet have become commonplace, like email, the World Wide Web and easy, instant access to all types of information.
(C) These now common services allow people to become a part of the much bigger world. Communication, education, e-commerce and unlimited access to information found on the Internet provide innumerable benefits.
(D) The World Wide Web and the Internet function together but are not the same thing.
(E) The World Wide Web functions as the part of the Internet accessible to users.
(F) The Internet serves as a vast electronic communications network and the World Wide Web makes navigation on the Internet easier by utilizing hypertext links and graphical user interfaces between different addresses on computers around the world

16. Which one of the following is the FIRST sentence of the passage?
(1) A          
(2) B                
(3) C    
(4) D    
(5) E

17. Which one of the following is the SECOND sentence of the passage?
(1) A          
(2) B                
(3) C    
(4) D    
(5) E

18. Which one of the following is the THIRD sentence of the passage?
(1) B          
(2) F                
(3) E    
(4) D    
(5) A

19. Which one of the following is the FOURTH sentence of the passage?
(1) D          
(2) E                
(3) F    
(4) B    
(5) A

20. Which one of the following is the LAST sentence of the passage?

(1) E          
(2) A                
(3) B    
(4) F    
(5) C



Disclaimer: The above examples is just for practicing. Such easy questions will not be asked in the exam.

ANSWERS

1. c
2. d
3. b
4. a
5. e
6. b
7. d
8. e
9. a
10. e
11. 5
12. 4
13. 1
14. 2
15. 5
16. 1
17. 2
18. 2
19. 1
20. 5