COMPUTER AWARENESS FOR SBI PO – 2014

1.    If a word is typed that is not in
Word’s dictionary, a____________ wavy underline appears below the word. 
      (A) red                                           
(B) green
(C) blue                                          
(D) black

2.     The____________ button on the quick access Toolbar
allows you to cancel your recent commands or actions.
(A) Search                                    
(B) Cut
(C) Document                             
(D) Undo

3.     In Excel, any set of characters containing a
letter , hyphen, or space is considered—
(A) a formula                              
(B) text
(C) a name                                   
(D) a title

4.     ____________Software allows users to perform calculations
on rows and columns of data.
(A) Word processing
(B) Presentation graphics
(C) Database Management
Systems
(D) Electronic Spreadsheet

5.    A ____________represent approximately one
billion memory locations.
(A) kilobyte                                  
(B) megabyte
(C) gigabyte                                 
(D) terabyte

6.     ____________cells involves creating a single
cell by combining two or more selected cells.
(A) Formatting                           
(B) Merging
(C) Embedding                            
(D) Splitting

7.    The operating system is the most
common type of____________ software.
(A) communication                           
 (B) application
(C) system                                              
(D) word-processing

8.    When you quickly press and release the
left mouse button twice , you are—
(A) Primary-clicking                         
(B) pointing
(C) Double-clicking                           
(D) Secondary-clicking

9.    The horizontal and vertical lines on a
worksheet are called—
(A) cells                                           
(B) sheets
(C) block lines                               
(D) gridlines

10.   To delete an incorrect character in a
document, ____________ to erase to the right of the insertion point.
(A) press the left mouse
key
(B) double-click the right
mouse key
(C) press the BACKSPACE
key
(D) press the delete key

11.  The operating system does all of the
following EXCEPT:
(A) provide a way for the
user to interact with the computer.
(B) manage the central
processing unit (CPU).
(C) manage memory and
storage.
(D) enable users to
perform a specific task such  as document
editing.

12.  During the boot process,
the____________ looks for the system files.
(A) CD                                   
(B) BIOS
(C) CPU                                   
(D) DVD
13.   ____________ are lists of commands that appear
on the screen.
(A) GUIs                                   
(B) Icons
(C) Menus                                
(D) Windows
14.   ____________ is the ability of an operating system
to control the activities of multiple programs at the same time.
(A) Multitasking                   
(B) Streamlining
(C) Multiuser                         
(D) Simulcasting

15.  The unique signal, generated by a
device, that tells the operating system that it is in need of immediate
attention is called an:
(A) action.                                  
(B) event.
(C) interrupt.                              
(D) activity.
 Answers:                                                                   
1
A
11
D
2
D
12
B
3
B
13
C
4
C
14
A
5
C
15
C
6
B
7
C
8
C
9
D
10
D