Computer Quiz For Bank Exam

Dear BA’ians,

We bring to you the computer quiz specially for all those who are to appear for Lakshmi Vilas Bank, and also for all the future bank exams like SBI PO. So keep practicing and keep learning

1. When you save to _____ your data will remain intact even when the computer is turned off.
a) RAM 
b) motherboard
c) ROM
d) primary storage device
e) None of these. 

2. Which device can understand difference between data & programs?
a) DRAM
b) RAM
c) Memory 
d) Microprocessor
e) None of these. 

3. Memory unit is one part of
a) Hard disk
b) Control unit
c) Output device 
d) Central Processing Unit
e) None of these. 

4. A __________ is a small program embedded inside of a GIF image.
a) web bug 
b) cookie
c) Spoof
d) spam
e) None of these.

5. A(n) __________ converts all the source code into machine code, creating an executable file
a) Translator
b) compiler
c) assembler 
d) interpreter
e) None of these. 

6. Dot matrix and band printers are __________ printers
a) Non impact
b) Impact
c) Ink jet 
d) Thermal 
e) None of these.

7. What is the address given to a computer connected to a network called?
a) System unit 
b) SSID
c) Process ID 
d) IP Address
e) None of these. 

8. When you purchase a product over a Mobile Phone, the transaction is called ___
a) POS
b) e-Commerce
c) m-Commerce 
d) Mobile Purchases
e) None of these. 

9. What type of network is commonly used in a college lab environment?
a) WAN 
b) MAN
c) LAN 
d) CAN
e) None of these. 

10. The_________ layer is responsible for the delivery of a message from one process to another.
a) physical 
b) transport
c) network 
d) Session
e) None of the above.


ANSWERS:
1. c
2. d
3. d
4. a
5. b
6. b
7. d
8. c
9. c
10. b

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8449 563/month
BUY NOW