Computer Quiz For Bank Exam

1.The CPU is made up of two smaller components
a) ALU and CU
b) ALU and RAM
c) RAM and ROM
d) RAM and CU
e) None of these

2.The digits of the binary system are called
a) bytes
b) bits
c) nibbles
d) numbers
e) None of these

3.In which year, the first operating system was developed?
a) 1910
b) 1940
c) 1950
d) 1980
e) 1985

4.What type of keys are ‘Ctrl and Shift’?
a) Adjustment
b) Function
c) Modifier
d) Alphanumeric
e) None of these

5.Where header appears?
a) Top
b) Bottom
c) Centre
d) All of these
e) None of these

6.For printing a document you have to put on
a) printer
b) monitor
c) scanner
d) All of these
e) None of these

7.Most of the editing tools are available under which menu?
a) File
b) Format
c) Edit
d) All of these
e) None of these

8.A unit of eight bit memory cell groups is called a
a) bit
b) nibble
c) byte
d) digit
e) None of these

9.When you save an access project, what file format do you use?
a) adp
b) Xml
c) mbd
d) All of these
e) None of these

10.The intersection of a row and column is called 
a) data
b) a field
c) a cell
d) an equation 
e) a function

Answers:
1. a
2. b
3. c
4. c
5. a
6. a
7. c
8. c
9. a

10. c

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8449 563/month
BUY NOW