Computer Quiz For Bank Exam

1. The human-readable version of a program is called—
a) syntax code 
b) program code
c) human code 
d) system code
e) None of these.



2. ……… is the result produced by a computer?
a) Processing
b) Memory
c) Output 
d) Input
e) None of these.
3. Programs such as Internet Explorer that serve as navigable windows into the Web are called
a) Hypertext 
b) Networks
c) Hyperlink
d) Web browsers
e) None of these.
4. Which type of software coordinates the interaction of technology devices?
a) Application software 
b) Utility software
c) Operation system
d) Systems software
e) None of these.
5. Computers manipulate data in many ways, and this manipulation is called—
a) updating
b) batching
c) upgrading 
d) processing
e) None of these.
6. A Web ……… consists of one or more Web pages located on a Web server.
a) hub 
b) site
c) address
d) template
e) None of these.

7. Approximately how many bytes make one megabyte?
a) One billion
b) Ten thousand
c) One hundred 
d) One million
e) None of these.
8. A USB communication device that supports data encryption for secure wireless communication for notebook users is called a _______:
a) USB wireless network adapter
b) wireless switch
c) wireless hub
d) router
e) None of The Above
9. Which media have the ability to have data/information stored (written) on them by users more than once?
a) Compact disks
b) CD-RW disks
c) Zip disks 
d) Optical Disks
e) Word processing 
10. How do you save changes to a PowerPoint presentation?
a) Pull down the File menu and click the Save command 
b) Click the Save button on the Standard toolbar
c) click on view bar 
d) Either (a) and (b)
e) None of these.
Answers-
1. e
2. c
3. d
4. d
5. d
6. b
7. d
8. a
9. b 
10. d


About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8899 593/month
BUY NOW