Computer Quiz For LIC AAO

Dear Readers,

We are providing you this Computer Quiz keeping in mind the upcoming LIC AAO Exam pattern and syllabus. LIC AAO Exam is not going to be easy one so practice these Quizzes on daily basis.
1. Which of the following is used as a primary storage device?
A) Magnetic drum
B) Hard Disks
C) Floppy
D) All of above

2. Each model of a computer has a unique
A) Assembly of a computer
B) Machine language
C) High level language
D) All of the above
3. Which of the following is called low level languages?
A) Machine language
B) Assembly language
C) Both of the above
D) None of above
4. A term used to describe interconnected computer configuration is
A) Multiprogramming
B) Modulation
C) Multiprocessing
D) Micro program sequence
5. Which device is used to backup the data?
A) Floppy Disk
B) Tape
C) Network Drive
D) All of the above

6. ASCII and EBCDIC are the popular character coding systems. What does ASCII stand for?
A) American Stable Code for International Interchange
B) American Standard Case for Institutional Interchange
C) American Standard Code for Information Interchange
D) American Standard Code for Interchange Information
7. Which of the following is true?
A) Fields are composed of bytes
B) Records are composed of fields
C) Fields are composed of characters
D) All of above
8. Which of the following memories needs refresh?
A) SRAM
B) DRAM
C) ROM
D) All of above
9. Which technology is used in Compact disks?
A) Mechanical
B) Electrical
C) Electro Magnetic
D) Laser
10. Computer instructions written with the use of English words instead of binary machine code is called
A) Mnemonics
B) Symbolic code
C) Gray codes
D) Opcode
Answers:
1. A
2. B
3. C
4. A
5. D
6. C
7. D
8. B
9. D
10. B


About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW