Computer : Quiz

1. Which among the following is responsible for allocating IP addresses and managing the domain name system.? 
[A]Domain name warehousing
[B]Internet Corporation For Assigned Names and Numbers
[C]Internet Assigned Numbers Authority
[D]None of these

2. The performance of a hard drive or other storage device , meaning how long it takes to locate a file is called ? 
[A]Response Time
[B]Access Time
[C]Quick Time
[D]None of these

 3. Alerts are mostly appear in ______?
[A]Check Box
[B]Combo Box
[C]Dialog Box
[D]None of these

4. Which of the following was used in first generation computers?
[A]Machine Language
[B]High Language
[C]Assembly Language
[D]None of these

 5. A unit of data storage that equals 2 to the 70th power is called?
[A]Zebibyte
[B]Yottabite
[C]Yobibite
[D]None of these 

 6. What is used in most programs that is a part of a program and guides the user through certain steps? 
[A] Software 
[B]Wizard 
[C]Wiki 
[D]None of these 

 7. A generic name for Intel processors released after the original 8086 processor is ______ ? [A]Pentium 
[B]x86 
[C]Pentium 286 
[D]None of these 

8. A network that is connected to the Internet, but uses encryption to scramble all the data sent through the Internet is called ? 
[A]My network 
[B]Virtual private Network 
[C]Social Network 
[D]None of these 

 9. V-RAM is used for access of the following ? 
[A]Video & Graphics 
[B]Text & Images 
[C]programs 
[D]None of these

10. Structured Query Language (SQL) is used in the following ? 
[A]Create Databases 
[B]Create & Modify Databases 
[C]Create, Modify & Query Databases 
[D]None of these 

11. A file which has not been altered, compressed, or manipulated in any way by the computer is called? 
[A]temp file 
[B]raw file 
[C]permanent file 
[D]None of these 

12. The word bandwidth is also used to mean ________? 
[A]width of the data cable 
[B]amount of data transferred 
[C]number of the computers on a particular network 
[D]None of these 


13. NetBIOS was introduced in 1983 by which company as an improvement to the standard BIOS used by Windows-based computers? 
[A]Dell 
[B]IBM 
[C]Compaq 
[D]None of these 

14. Which among the following is not a payment card technology? 
[A]Magnetic Stripe Card 
[B]Smart Card 
[C]Fleet Card 
[D]All of them are payment card technologies 

15. Which among the following can be called an electronic check ? 
[A]]Debit Card 
[B]Smart Card 
[C]Credit Card 
[D]None of these 

Answers 
1. B
2. B
3.C
4. A
5.A
6. B
7.B
8.B
9. A
10. C
11. B
12. B
13.B
14. D
15. A

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.
×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD