Current Affairs based on “The Hindu”

.0

1. Which country hosted the first media summit of countries belonging to the Brazil-Russia-India-China-South Africa (BRICS) grouping?
Answer. China

2. India offered to provide technical assistance to which country’s army for “upgrading” its military requirements?
Answer. Sri Lanka Army (SLA)

3. Which bollywood actor became a co-owner of the International Premier Tennis League (IPTL) team OUE Singapore Slammers?
Answer. Megastar Amitabh Bachchan

4. Justice Tirath Singh Thakur sworn in as 43rd Chief Justice of India by President Pranab Mukherjee at function in Rashtrapati Bhavan. He replaced ?
Answer. Justice H L Dattu

5. Amid scaled-up rescue and relief operations to bring a rain-devastated Chennai, Prime Minister Narendra Modi undertook an aerial survey of the affected regions & announced an additional relief package to Chennai of how much amount?
Answer.  Rs. 1,000-crore

6. Name the CM of Tamil Nadu?
Answer. Jayalalithaa

7. Already struggling with weak popularity over Brazil’s economic ills and a political corruption scandal, the country’s President now may have to fight an impeachment effort which is launched by a political foe who heads Congress’ lower house. Name the President of Brazil.
Answer. Dilma Rousseff

8. Which country’s warplanes carried out airstrikes in Syria after its Parliament voted to authorize air attacks against Islamic State group?
Answer. UK

9. The Reserve Bank of India Bank is set to intensify its scrutiny of banks’ financial accounts during the annual financial inspection process as the banking regulator races to achieve the goal of cleaning up bank balance sheets by which year?
Answer. March 2017

10. Name the multi-faceted personality, who was often referred to as the Bard of racing who died recently?
Answer. M.A.M. Ramaswamy

To view more quizzes: Click Here

About Course:

This package Includes IBPS RRB Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims etc. 

Additionally you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium

MPN: BA-E-LC-3935

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 6 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
5499 458/month
BUY NOW