Current Affairs Based on “The Hindu”



About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 27 Months
  4. 3 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW
1. Who has won the 2016 Australia Open women’s single title? 
a) Serena Williams 
b) Angelique Kerber 
c) Flavia Pennetta 
d) Johanna Konta
e) None of the above
Ans:Angelique Kerber 

2. Who is appointed as the Chairman and Managing Director of NTPC Limited? 
a) Rajesh Mishra 
b) Gurdeep Singh 
c) Atul Sobti 
d) Dinesh Kumar Sarraf
e) None of the above 
Answer:Gurdeep Singh

3. The 34th National rowing championship was held in which city? 
a) Hyderabad 
b) Kolkata 
c) Mumbai 
d) Thiruvananthapuram
e) None of the above 
Answer:Hyderabad

4. Who among the following Indians has been conferred with “Order of Friendship” award by Russia, recently? 
a) Suresh Pandyan 
b) R S Sundar 
c) Kishan Singh 
d) Ramesh Kulkarni
e) None of the above  
Answer:R S Sundar 

5. Currently,what is the base year for calculating the Gross Domestic Product (GDP) in India? 
a) 2008-09 
b) 2010-11 
c) 2011-12 
d) 2012-13
e) 2007-08 
Answer:2011-12 

6. Who has won the 2015-16 MRF Challenge Formula 2000? 
a) Arjun Narendran 
b) Tatiana Calderon 
c) Karthik Tharani 
d) Pietro Fittipaldi
e) None of the above   
Answer:Pietro Fittipaldi

7. Who has been chosen for the K Veeramani Social Justice Award? 
a) Sushma Swaraj 
b) Mamata Banerjee 
c) Manik Sarkar 
d) Nitish Kumar
e) Narendra Modi 
Answer:Nitish Kumar

8. Who has won the 2016 William E. Colby Award for best military book? 
a) Logan Beirne 
b) Nisid Hajari 
c) Douglas V. Mastriano 
d) Thomas P. McKenna
e) None of the above 
Answer:Nisid Hajari

9. Nayani Krishnakumari, who passed away recently,was a writer in which language?
a) Sanskrit 
b) Telugu 
c) Tamil 
d) Marathi
e) Maithili 
Answer:Telugu

10. T N GopaKumar,who passed away recently, was associated with which field? 
a) Biotechnology 
b) Journalism 
c) Painting 
d) Information Technology
e) Film and Television 
Answer:Journalism 

11. India’s first Defence Industrial Park will come up in which state? 
a) Tamil Nadu 
b) Kerala 
c) Odisha 
d) Uttar Pradesh
e) Gujarat 
Answer:Kerala 

12. Who has won the 2016 Australian Open men’s singles title? 
a) Andy Murray 
b) Stan Wawrinka 
c) Novak Djokovic 
d) Roger Federer
e) Rafael Nadal
Answer:Novak Djokovic

13. Which state is the theme state for the 30th Surajkund International Crafts Mela? 
a) Rajasthan 
b) Telangana 
c) Haryana 
d) West Bengal
e) Maharashtra 
Answer:Telangana

14. World’s first ‘robot- run’ farm is set to come up in which country? 
a) China 
b) Japan 
c) South Korea 
d) Australia
e) India 
Answer:Japan 

15. Who is the first woman to be appointed as Director General of Sashastra Seema Bal (SSB)? 
a) Neha Singh 
b) Archana Ramasundram 
c) K Durga Devi 
d) Deepa Chauhan
e) None of the above 
Answer:Archana Ramasundram