Current Affairs for IBPS Clerk Exam 2016

Q1. Name the city, which is hosting the Asian Ministerial Conference on Disaster Risk Reduction?
Answer: New Delhi

Q2. The Govt. is going to set up $2 bn equity fund for renewables with which 3 PSUs? 
Answer: state-run power entities NTPC, REC and PFC


Q3. Name the country, which will host the 7th Session of the Conference of Parties (COP7) to World Health Organization?
Answer: India


Q4. In which city, Railway Minister has inaugurated the International Conference on Decarbonisation of Indian Railways – Mission Electrification?
Answer: New Delhi


Q5. Along with which Indian organisation , Google has tied up for 360-degree virtual tour of 280-odd monuments across the country? 
Answer: Archaeological Survey of India


Q6. In which city, Prime Minister Narendra Modi will inaugurate the first ever International Agro-biodiversity Congress?
Answer: New Delhi


Q7. Name the Indian state, which has  signed an agreement with Canada to implement a joint action plan on urban infrastructure development?
Ans- Maharashtra


Q8. Who has launched world’s largest nation-building digital initiative “Smart India Hackathon 2017”?
Answer: Prakash Javadekar


Q9. Who has won the Global Citizen Award for his “innovative and visionary” contribution to the global community?
Answer: Imtiaz Sooliman


Q10. Who has become the first Indian to be elected the President of the International Hockey Federation?
Answer: Narinder Batra 


Q11. Who will head the task force set up by The RBI to oversee recalibration of ATM machines?
Ans: Deputy Governor SS Mundra


Q12. Name the state, which has become the first state to adopt Fly Ash Utilization Policy?
Answer: Maharashtra


Q13. Which country has partnered with Cisco Jasper for the launch of a venture called Unlimit?
Answer: Reliance Group


Q14. Name the country, which has signed an executive order removing from the International Criminal Court’s founding treaty?
Answer: Russia


Q15. Which bank has tied up with Oxigen to expand the bank’s e-collection facility for 3 lakh- retail outlets of Oxigen?
Answer: Federal Bank