Current Affairs for IBPS Clerk Exam 2016

Q1. _____________ , former Executive Director of Dell’s Consumer & SMB business in India, has been appointed as Chief Mentor of StartupsClub India. 
Answer: Mahesh Bhalla

Q2. __________________ was bestowed with the 2016 International Maritime Organization (IMO) Award for Exceptional Bravery at Sea at IMO Headquarters in London, United Kingdom. 
Answer: Captain Radhika Menon


Q3. Who has been appointed Executive Chairman of National Legal Services Authority?
Answer: Jagdish Singh Khehar


Q4. Which state has joined hands with Mumbai based IDFC Bank to enable cashless transactions?
Answer: Telangana


Q5. Who has been awarded the prestigious Mother Teresa International Award by the Mumbai-based NGO Harmony Foundation?
Answer: Shaikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan 


Q6. The State Bank of Mauritius (SBM) Group has appointed _____________ as Chief Executive for its India operations.
Answer: Siby Sebastian


Q7. Andhra Pradesh Chief Minister N Chandrababu Naidu commissioned a 5 MW solar power plant in which district?
Ans- West Godavari district 


Q8. Name the two officials of the SEBI, who has been appointed as chairpersons of two committees set up by IOSCO?
Answer: Parmod Kumar Nagpal and Amarjeet Singh


Q9. What is the amount that has been allowed to NABARD to  disburse among farmers to help them sow winter crops? 
Answer: Rs 21,000 crore


Q10. Name the country, which will  chair the Energy Club of the Shanghai Cooperation Organisation in 2017?
Answer: Turkey 


Q11. Chief Minister of ______________ , has launched the ‘Smart Water Distribution Monitoring’ web portal, which will enable the people to track the status of drinking water in the nearby water tanks. 
Ans: Andhra Pradesh


Q12. How many new Jawahar Navodaya Vidyalayas have been approved by  The Cabinet Committee on Economic Affairs? 
Answer: 62


Q13. . Who has been elected as President of Indo-American Chamber of Commerce for the period 2016-17 ?
Answer: N V Srinivasan


Q14. Name the bank, which has signed a corporate agency agreement with Bajaj Allianz General Insurance for the distribution of Bajaj Allianz’s general insurance products?
Answer: Canara Bank


Q15. Tata Steel has removed former head of Tata Sons Cyrus Mistry as chairman of its board, replacing him with ________________ , an independent director on the board of the company and former head of State Bank of India.
Answer: O P Bhatt