Current Affairs for IBPS Clerk Exam 2016

Q1. With several high-ticket alleged frauds like Vijay Mallya loan default case coming to fore, Central Vigilance Commission (CVC) has now made it mandatory for the public sector banks to report to it all such matters involving funds over …….?
Answer: Rs one crore

Q2. Union Government notifies rules for Real Estate Act for five Union Territories (UTs). Which of the following UT is not part of the notification?
Answer: New Delhi


Q3. The EU and Canada signed a free trade deal on 31st October 2016 that was almost derailed last week by objections from French-speaking Belgians , exposing the difficulties of securing agreement from 28 member states as Britain prepares for Brexit talks. Who is the present Prime Minister of Canada?
Answer: Justin Trudeau


Q4. Prime Minister Narendra Modi has inaugurated Chhattisgarh’s _______ foundation day celebrations in Naya Raipur recently. 
Answer: 16th


Q5. Name the Twitter’s India head, who helped popularise the adoption of the micro-blogging website among government departments to respond to citizen queries, has quit the company.
Answer: Rishi Jaitly


Q6. Ace Indian tennis star ____________ will end the season as world’s top doubles Tennis player for the second straight year.
Answer:  Sania Mirza


Q7. Which state is the top State in the implementation of agricultural reforms and offers the best environment for doing agri-business, according to an assessment by the Niti Aayog?
Answer: Maharashtra


Q8. Which state government has being observed November 1 as ‘No Tobacco Day’ in an effort to discourage tobacco use in the state. 
Answer: Punjab


Q9. Centre government has released first instalment of special assistance of 1,093 crore rupees for repair and permanent restoration of damaged public buildings including schools, colleges,hospitals and other critical public infrastructure in which state?
Answer: Jammu and Kashmir


Q10. India and Palestine have signed a Memorandum of Understanding for setting up of Palestine-India Techo Park in Ramallah, Palestine. Who is the present president of Palestine?
Answer: Mahmoud Abbas


Q11. Which bank has launched a credit facility against home loans for salaried customers. The Home Overdraft facility will enable a salaried customer to seek loans up to Rs. 1 crore for personal needs against his/her property?
Answer: ICICI Bank


Q12. Name the player, who was selected 11th in the fourth Round of the NBA D-League Draft held in New York?
Answer: Palpreet Singh


Q13. Name the player, who has won the 2016 Mexican Grand Prix?
Answer: Lewis Hamilton


Q14. In a bid to boost ties with India, which country has announced 19 grants worth $6,30,000 dollars for several projects in the field of education, science, sports, arts and culture?
Answer: Australia


Q15. Who has been appointed as a brand ambassador for Swachh Rail Mission?
Answer: Bindeshwar Pathak

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 3 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 

Use Code 'DREAM' to avail at best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 3 Months

Note: This package is not a part of Double Validity Offer

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 24 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
6199 516/month
BUY NOW