Current Affairs for IBPS Clerk Exam 2016



Q1. Who has won the 2016 United States Grand Prix?
Answer: Lewis Hamilton

Q2. Name the doctors, Who have been selected for the prestigious Dr B C Roy Award for excellence in the field of medicine?
Answer: Randeep Guleria and C S Yadav


Q3. ____________ is celebrated as United Nations Day since 1948.
Answer: Maldives


Q4. Name the person, who was a 1960s anti-war activist and one of the era’s most prominent, counter-culture radicals has died recently?
Answer: Tom Hayden


Q5. Which company has launched its first cybersecurity engagement center in India in the heart of Delhi, which will help the government and the private sector organisations to deal with cyber attacks. 
Answer: Microsoft


Q6. Prime Minister Narendra Modi has inaugurated first National Tribal Carnival in which city?
Answer: New Delhi


Q7. In a major boost to road and inland water communication of Assam, the Centre will invest nearly how much amount to improve connectivity?
Answer: Rs 1 lakh crore


Q8. Which city has became the fifth Indian city to be ratified as a venue for next year’s Under-17 football World Cup after a FIFA inspection team gave its thumbs up to the venue’s preparedness and facilities? 
Answer: Guwahati


Q9. Which state government has named 54 persons for the coveted ‘Yash Bharti’ awards, given away annually by the state, for the year 2016-17?
Answer: Uttar Pradesh


Q10. Almatti dam, one of the largest reservoirs in ______________, was chosen for the World Bank’s Award of Excellence for best utilisation of funds for renovation to enhance the strength of the dam. 
Answer: Karnataka


Q11. Recently, Which country has ordered a national census on the sources of pollution, as it seeks to bring down the high pollution level affecting several of its main cities? 
Answer:  China


Q12. Name the Kashmiri legendary singer who has passed away recently?
Answer: Raj Begum


Q13. Which High Court has ordered a complete ban on the sale of whitener in the state following the death of a teenager from sniffing an excess of it for a kick in the district?
Answer: Uttarakhand High court


Q14. The government has notified a new DTAA between India and South Korea, which was signed by Prime Minister Narendra Modi. DTAA stands for?
Answer: Double Taxation Avoidance Agreement


Q15. Public sector major __________ has joined hands with HDFC Bank, ICICI Bank and Andhra Bank to retail gold coins with a new buyback option.
Answer: MMTC