Current Affairs for IBPS Clerk Exam 2016

Q1.Which state will host the three-day ‘Judima Festival’ in December 2016?
Answer: Assam

Q2. The Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI) has sets up 2 high-level committees under the Insolvency and Bankruptcy Code.Who is the head of The Corporate insolvency and liquidation panel?
Answer: Uday Kotak


Q3. Name the short film, which has won an award at the prestigious UNESCO Salon Youth Video Competition 2016?
Answer: ‘Magical Piano’


Q4. Name the IAS officer, Who has won gold in the Asian Para-Badminton Championships held in Beijing?
Answer: IAS officer Suhas LY


Q5. Names the Bank, Which has tied up with non banking finance company Bajaj Finance, to launch a series of co-branded credit cards for Indian customers?
Answer: RBL Bank 


Q6. Name the Micro-finance institution, Which has received final license from the Reserve Bank of India (RBI) to start operations as Small Finance Bank?
Answer: Utkarsh


Q7. Who is the newly appointed Managing Director of McKinsey & Company India?
Answer: Gautam Kumra


Q8. Name the Village, which has earned the title of first digital village in India?
Answer: Akodara village in Sabarkantha district of Gujarat


Q9. Uttar Pradesh Chief Minister Akhilesh Yadav has inaugurated India’s first and Asia’s longest bicycle highway between ________________  in UP. 
Answer: Agra and Etawah


Q10. In which states, The Government of India has approved 6 proposals from four developers to set up a new special economic zones (SEZs) IT and biotechnology?
Answer: Telangana, Haryana and Karnataka


Q11. Name the 2016  joint military training exercise between India and Bangladesh?
Answer: “Sampriti-2016”


Q12. . Which city will  host the Children’s film Fest 2016?
Answer: Jaipur


Q13. How much percentage hiked by President Pranab Mukherjee in Dearness Allowance to central government employees?
Answer: 2%


Q14. Name the Twitter India MD Who has  resigned, recently?
Answer: Parminder Singh


Q15. Who has won an election in the United Nations General Assembly for membership to its top body of legal experts?
Answer: Aniruddha Rajput