Current Affairs for IBPS Clerk Exam 2016



Q1. The Reserve Bank of India has granted approval for appointment of ________________ as the Managing Director & CEO of Catholic Syrian Bank for a period of three years from the date of his taking charge.
Answer: CVR Rajendran

Q2. Name the person, who has been appointed as National Security Adviser (NSA) by US President-elect Donald Trump?
Answer: Michael Flynn


Q3. India and ____________ have signed three Bilateral Advance Pricing Agreements (APAs) in order to have a smooth tax regime between the two and reduce litigation arising out of transfer pricing issues.
Answer: UK


Q4. Who was conferred this year’s Sumitra Charat Ram Award for lifetime achievement in the field of Indian classical music recently?
Answer: Pt Hari Prasad Chourasia


Q5. Who has been appointed as head coach of the Mumbai Indians franchise?
Answer: Mahela Jayawardene


Q6. National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD) has sanctioned how much amount to rural areas to enable district cooperative banks to pass the money to primary agri-societies?
Answer: Rs 21,000 crore


Q7. The 10-day-festival ‘Sangai Festival 2016’ was held recently in which state?
Answer: Manipur


Q8. Who has honoured with ‘Centenary Award for Indian Film Personality of the year’ at the 47th International Film Festival of India (IFFI) held in Goa?
Answer: SP Bala Subrahmanyam


Q9. In a big step towards fighting black money stashed overseas, Switzerland has agreed to automatic sharing of information with India on Swiss bank accounts of Indians as of ___________ and onwards.
Answer: September 2018


Q10. Name the renowned Hindi and Bhojpuri litterateur, who has passed away in Varanasi, Uttar Pradesh? 
Answer: Dr Viveki Rai


Q11. Indian Navy’s seventh landing craft utility (LCU) L-57 was launched by Garden Reach Shipbuilders and Engineers Ltd (GRSE) recently in-
Answer: Kolkata


Q12. Name the noted Marathi author and Sahitya Akademi awardee, who passed away recently in Pune?
Answer: Anand Yadav


Q13. Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI) has set up 2 advisory panels. Advisory committee on service providers consists of 9 members, the panel is lead by educationist _________ Corporate insolvency and liquidation panel is chaired by noted banker ___________.
Answer: Mohandas Pai, Uday Kotak


Q14. Who has won the inaugural Qatar Ladies Open in Doha?
Answer: Aditi Ashok


Q15. Which city has overtaken Mumbai to become India’s economic capital according to the economic entities globally in 2015?
Answer: New Delhi

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 3 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 

Use Code 'DREAM' to avail at best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 3 Months

Note: This package is not a part of Double Validity Offer

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 24 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
6199 516/month
BUY NOW