Current Affairs Quiz

Hello  Readers,

Here is a quiz on Current Affairs we are providing for the upcoming Banking Exams  i.e. SBI PO Mains 2015 and IBPS 2015 Exams. 

1.Afghanistan and which country recently announced the plans for security co-operation to counter Islamic State threats.
a.Pakistan
b.Iraq
c.Iran
d.India
e.none of these

2.Shiv kapur was placed 52nd position on the first edition of golf tournament held at China named as ___________?
a.Schewan International Golf Tournament
b.Shenzhen International Golf Tournament
c.Southing International Golf Tournament
d.Schezwan International Golf Tournament
e.none of these
3.Which city’s power development model is to be replicated by Andhra Pardesh for its new capital Amaravathi?
a.New York
b.Singapore
c.Tokyo
d.Shanghai
e.none of these
4.ICICI Bank collaborated with which company to introduce the Tap-n-Pay, payment service associated with NFC Technology?
a.TCS
b.CTS
c.Tech Mahindra
d.Accenture
e.none of these
5.INS Visakhapatnam, that was launched recently at the Mazgaon Docks Ltd (MDL) in Mumbai, Maharashtra is the new ___________ ?
a.Submarine
b.Aircraft Carrier
c.Destroyer
d.Cruiser
e.none of these
6.Who has inked a pact with Technion University from Israel for developing anti-cancer drugs?
a.Mylan Laboratories
b.Dr.Reddy’s Laboratories
c.Sun Pharmaceuticals
d.Teva Pharmaceuticals
e.none of these
7.India’s 800 year old sandstone sculpture of a woman holding a parrot named ___________ was handed over to Indian PM Modi by the Canadian PM.
a.”Parrot Lady”
b. “Green parrot with a Lady”
c.”Parrot Love”
d.”Indian Beauties”
e.none of these
8.Aditya Srinivasulu, a herpetology researcher from Hyderabad was credited by naming a new species of ___________ as Cnemaspis adii found recently in Hampi.
a.Monkey
b.Frog
c.Gecko
d.Chameleon
e.none of these
9.Who recently signed a pact with Kandla port to establish a terminal for stored imported fuel at Vadinar in Gujarat.
a.Adani Port
b.Krishnapatnam Port
c.Gangavaram Port
d.Essar Port
e.none of these
10.Which state got the newly notified Rajaji National Park, a tiger reserve housing country’s second highest tiger population?
a.Uttar Pradesh
b.Uttarkhand
c.Karnataka
d.Assam
e.none of these
11.Who was appointed as the first U.N. Global Advocate for the Elimination of Mines and Explosive Hazards?
a.Daniel Craig
b.Pierce Brosnan
c.Brad Pitt
d.Denzel Washington
e.none of these
12.Which company has agreed to buy Alcatel-Lucent in an all-share transaction for $ 16.58 billion deal?
a.Microsoft
b.Google
c.Nokia
d.Apple
e.none of these
13.Who was appointed Private Secretary to Minister of State for Labour and Employment Bandaru Dattatraya?
a.C.Sudharsan Reddy
b.R.Ratnakar Reddy
c.R.Kishore Reddy
d.K.Chandramonhan Reddy
e.none of these
14.RBI allows differential interest rate for term deposits above ________ rupees deposits?
a.10 Lakhs
b.12 Lakhs
c.15 Lakhs
d.17 Lakhs
e.none of these
15.Which country won the 24th edition of Sultan Azlan Shah Hockey Tournament 2015?
a. India
b. Australia
c. Pakistan
d. New Zealand
e.none of these

Answer:
1.c
2.b
3.d
4.c
5.c
6.c
7.a
8.c
9.d
10.b
11.a
12.c
13.a
14.c
15.d