Current Affairs Quiz

Dear BA’ians,

We present to you a current affairs quiz for LIC AAO and other bank exams. This quiz will be provided to with detailed solution, to add to your knowledge base.

So go on and quickly solve the quiz.

1.Cabinet has approved how much amount for Pradhan Mantri Ujwala Yojana?
a) 7,000 crore          
b) 10,000 crore
c) 8,000 crore
d) 6,000 crore
e) None of these

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8449 563/month
BUY NOW

2.Capital city of Arunachl Pradesh?
a) Guwahati
b) Agartala
c) Kohima
d) Itanagar
e) None of these

3.Kaziranga National Park located at Indian State of?
a) Bihar
b) Assam
c) West Bengal
d) Tripura
e) Nagaland

4.CEC Nasim Zaidi has announced Assembly polls in which of the following state?
a) Tamil Nadu
b) West Bengal
c) Assam
d) Kerala
e) All of the above

5.’Kuchipudi’ is an Indian classical dance in which state?
a) Madhya Pradesh
b) Andhra Pradesh
c) Uttar Pradesh
d) Arunachal Pradesh
e) Himachal Pradesh

6. ‘Pradhan Mantri Ujwala Yojana’ which will be implemented from ensuring financial year?
a) 2015-2016
b) 2017-2018
c) 2016-2017
d) 2018-2019
e) 2019-2020

7. Which of the following High Court in India has directed the Yahoo.co.in website to deposit two lakh rupees with the court for wrongly posting picture of two students of University on its website.
a) Delhi
b) Himachal Pradesh
c) Telangana
d) Punjab
e) Uttrakhand

8. IRNSS-1F to be launched from Sriharikota,IRNSS stand for?
a) Indian Region Navigation Satellite System
b) Indian Regional Navigational Satellite System
c) Indian Regional Navigation Satellite Service
d) Indianas Regional Navigation Service System
e) Indian Regional Navigation Satellite System

9.India’s third largest PSBs Bank of Baroda Q3 loss highest ever. How much ?
a) 3252 crore
b) 3222 crore
c) 3292 crore
d) 3212 crore
e) 3242 crore


10.Present Chief Executive Officer(CEO) of Bank Of Baroda is?
a) Rakesh Sharma
b) Arundhati Bhattacharya
c) Arun Jain
d) PS Jayakumar
e) Urjit Patel


11.The Central Bank of which of the following country has cut its lending rates for the fifth time since June last year to a record low of 2.25 per cent?
a) Great Britain
b) Scotland
c) India
d) USA
e) New Zealand


12. 26th April celebrated as?
a) World Malaria Day
b) World Health Day
c) World Intellectual Property Day
d) World Water Day
e) None of the above


13. Mamata Banerjee, Chief Minister of West Bengal and leader of the which of the following party?
a) Janta Dal (United)
b) Samajwadi Party
c) Bhartiya Janta Party
d) Trinmool Congress
e) Rashtriya Lok Dal

14. MV Rao, who passed away recently, was a noted?
a) space scientist
b) nuclear scientist
c) microbiologist
d) chemical scientist
e) agriculture scientist

15. Finance Minister Arun Jaitley today said the banks will take all possible actions to recover loan amount extended to the companies owned by?
a) Vijay Mallya
b) Siddharth Mallya
c) Tanya Mallya
d) Leanna Mallya
e) None of these



Answers :
1. (c)
2. (d)
3. (b)
4. (e)
5. (b)
6. (c)
7. (b)
8. (e)
9. (e)
10.(d)
11.(e)
12.(c)
13.(d)
14.(e)
15.(a)