English Quiz On Sentence Correction

1. In quick time she got acquainted with the new environment.
(a) In enough time
(b) In small time
(c) On time only
(d) In no time
(e) No correction
2. The meeting was postponed due to lack of quorum.
(a) Due
(b) Because of
(c) For
(d) Against the
(e) No correction
3. It was quite clear that the athlete can be able to improve upon his own record.
(a) Will be able to
(b) Should be able
(c) Would be able
(d) Be able
(e) No correction
4. He has not written any book since his mother has died.
(a) Died
(b) Have died
(c) Has died
(d) Was died
(e) No correction
5. It was too cold to go out last evening, so we all stayed at home.
(a) Too cold for going
(b) Very cold to go
(c) Extremely cold for go
(d) So cold that to go
(e) No correction
6. Finding himself in financial difficulty, he came forward me for help and advice
(a) Came across
(b) Is come upto
(c) Came to
(d) Comes with
(e) No correction
7. Deepak having been over eighteen years of age, is entitled to vote
(a) Has been of
(b) Being over
(c) Who is having over
(d) Who is been
(e) No correction
8. He dislikes the word dislike, isn’t he?
(a) Does he
(b) Doesn’t he
(c) Didn’t he
(d) Hasn’t he
(e) No correction
9. The climate of Chennai is hotter than of Mumbai.
(a) That of Mumbai
(b) That on Mumbai
(c) Mumbai is of
(d) That off Mumbai
(e) No correction
10. It is ten years since I have begun living here.
(a) Had begun
(b) Have began
(c) Began
(d) Have been beginning
(e) No correction


ANSWERS:
1. d
2. a
3. c
4. a
5. e
6. c
7. b
8. c
9. a

10. c



Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.
×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD