English Quiz

Direction(1-5): In question nos. (1 to 10), out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word and mark it in the Answer Sheet.
 1. Poignant
(a) Showy (b) sad (c) silly (d) snobbish
2. Querulous
(a) Critical (b) curious (c) complaining (d) ambiguous
3. Audacious
(a) Brilliant (b) powerful (c) bold (d) frightening
4. Perilous
(a) Hazardous (b) rigorous (c) resilient (d) requisite
5. Reverie
(a) Determination (b) rigorous (c) reality (d) requisite

Directions(6-10):  In question nos. (6 to 10), choose the word opposite in meaning to the given word and mark in the Answer Sheet.

6.Autonomous
(a) self-government (b) dependent (c) defensive (d) neutral
7. Deceitful
(a) sincere (b) useful (c) plain (d) honest
8. Exonerate
(a) admit (b) release (c) convict (d) reject
9. Exaggerate
(a) underwrite (b) understate (c) ignore (d) condemn
10. Controversial
(a) indisputable (b) restrained (c) controlled (d) appeasing

Answer :
1-b,2-c,3-c,4-a,5-b,6-b,7-d,8-c,9-b,10-d,