G.K Pointer Based On G.K Updates

Dear BA”ians, 

Time to revise your Daily GK update..See how much do you retain.



1.President Francois Hollande was the chief guest at the Republic Day parade of January 26, 2016.He is present President of?
a) UK
b) USA
c) France
d) Malaysia
e) South Africa


2.Who is Governor of Assam?

a) N N Vohra
b) K N Tripathy
c) R N Kovind
d) H R Bhardwaj
e) P B Acharya


3.Krishna Poonia related to which of the following game?
a) Cricket
b) Tennis
c) Freestyle wrester
d) Discus Throwers
e) Football


4. Currency of Croatia?

a) kuna
b) Ruble
c) Krone
d) Euro
e) Pound


5. Rajinikanth was awrded with Padma Vibhushan for?
a) classical vocalist
b) Film Industry
c) Art of Living
d) cancer specialist
e) former DRDO chief


6. UNCTAD,which is governed by its 194 member States,is the United Nations body responsible for dealing with development issues, head quarter at?
a) Geneva,Switzerland
b) Davos,Switzerland
c) New York, USA
d) Washington DC,USA
e) London, UK


7. Sunil Philip Narine is a Trinidadian cricketer who plays for?

a) South Africa
b) Pakistan
c) Australia
d) West Indies
e) India


8. Indra is a joint, bi-annual military exercise organised by India and Russia since 2003 in?
a) Jaipur,Rajasthan
b) Pune,Maharashtra
c) Chennai,Tamilnadu
d) Kochin,Kerala
e) Visakhapatnam,Andhra Pradesh


9. April 22 celebrated as?
a) World Cancer day
b) World Earth day
c) World Water day
d) World Malaria day
e) World TB day


10. The present Chief Minister of  Indian union territory of Puducherry is the?
a) ML Khattar
b) PS Badal
c) N. Rangaswamy
d) Nitish Kumar
e) Arvind Kejriwal


Answers
1  (c)
2  (e)
3  (d)
4  (a)
5  (b)
6  (a)
7  (d)
8  (e)
9  (b)
10 (c)



About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8449 563/month
BUY NOW