Idioms/Phrases Quiz

1. To hit the jackpot
(a) To gamble
(b) To get an unexpected victory
(c) To be wealthy
(d) To make money unexpectedly

2. To let the cat out of the bag
(a) To give latitude
(b) To show compassion
(c) To miss a golden opportunity
(d) To tell a secret without intending to do so

3. To pay off old scores
(a) To have one’s revenge
(b) To settle a dispute
(c) To repay the old loan
(d) None of these

About Course:

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 6 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
6049 504/month
BUY NOW

4. A cock-and-bull story
(a) A true story
(b) A children’s story
(c) A story of animals
(d) A foolish And concocted story

5. To beat the air
(a) To make frantic efforts
(b) To act foolishly
(c) To make efforts that are useless or vain
(d) To make every possible effort

6. To be a good Samaritan
(a) To be law-abiding
(b) A wise person
(c) A religious person
(d) A genuinely charitable person

7. To take a leaf out of somebody’s book
(a) To take him as a model
(b) To steal something valuable
(c) To follow the dictates of someone
(d) To conform to other’s standard

8. To set the thames on fire
(a) To do something remarkable
(b) To try to do the impossible
(c) To burn something to ashes
(d) To fling ironical remarks

9. To show one’s teeth
(a) To ridicule
(b) To face difficulties
(c) To adopt a threatening attitude
(d) To be humble

10. To pour oil in troubled water
(a) To foment trouble
(b) To add to the trouble
(c) To instigate
(d) To calm a quarrel with soothing words (Railways, 1992)

11. To play on a fiddle
(a) To play upon a musical instrument
(b) To play an important role
(c) To be busy over trifles
(d) To be busy over important matter

12. To mind one’s P’s and Q’s
(a) To be cautious
(b) To be accurate and precise
(c) To be careful of one’s accounts
(d) To be careful of one’s personality

13. At one’s beck and call
(a) Enjoying oneself without caring for others
(b) To be always at one’s service
(c) To be under one’s subjugation
(d) To be in an advantageous position

14. Swan-song
(a) Music as sweet as a song of birds
(b) A melodious song in praise of someone
(c) Praise of a woman by her lover
(d) Last work of a poet or musician before death


ANSWERS
1. D
2. D
3. A
4. D
5. C
6. D
7. A
8. B
9. C
10. A
11.C
12. B
13. B
14. D