11TH SEP IBPS PO PRE




Q1. √(63.82×36.01) + 419.92 ÷ 5.84 – 540 = ? – 799.98 
426
378
526
328
448
Solution: B

Q2. 15.812% of 1600.125 + ? % of 1199.98 = 19.88 × 121.98 
182
142
326
286
216
Solution: A

Q3. (7.98) ³ + (14.88) ² – (12. 01)² = ? – 1219.812 – 1749.98 
3643
3425
3416
3563
3521
Solution: D

Q4. 19.825 × √(?) = 63.91% of 399.98 + 11.95% of 1200.01 
300
500
420
350
400
Solution: E

Q5. (?)² + 14.01% of 1599.98 = 59.01 × 12.025 
18
28
22
36
32
Solution: C

Directions (6-10): Study the bar-graph carefully & answer the question. Bar- Graph given below shows the percentage of males out of total persons who visits park in six different cities. 
Q6. If total population visiting park in city C is 75,000 then find total female who visitor park in city C?
44,000
62,480
48,500
56,250
52,800
Solution: D

Q7. If ratio of total male population visiting park in city C to E is 2 : 3 then total population visiting park in city E is what percent of total population visiting park in city C?
120%
721/3%
625/4%
180%
305/2%
Solution: C

Q8. If total population in city F is 21000 of which 60% are visiting park. Then total male population visiting park in city F is how much more/less than total population in city A visiting park. Total population visiting park in city A is 50% more than total population visiting park in city F? 
12,480
16,550
13,860
14,575
18,000
Solution: C

Q9. If males visiting park in city B is 4400 and males visiting park in city F is 50% of total males visiting park in city B then male park visitor in city B is what percent more/less than total park visitor in city F? 
20%
25%
85/2%
35%
47%
Solution: A

Q10. If total males visiting park in city E and A together is 39000 & males visiting park E is 60% more than A then find total females visiting park in city E. 
120,000
76,000
132,000
144,000
84,830
Solution: B

Directions (11-15): What will come at the place of question mark (?) in the following number series. 
Q11. 2050, 719, 376, 251, ?, 216 
230
226
234
214
224
Solution: E

Q12. 1200, 240, 96, 57.6, ? , 46.08 
54
57.6
48.36
38.36
46.08
Solution: E

Q13. ?, 40, 56, 97, 187, 358 
35
33
32
30
28
Solution: B

Q14. 252, 252, 246, 270, 210, ? 
310
320
330
340
350
Solution: C

Q15. 1186, 592, 294, 144, 68, ? 
28
29
30
31
32
Solution: B