TOD




Q1. WalMart India has appointed _____________ as Chief Operating Officer and Executive Vice President.
Manohar Mittal
Sudev Bansal
Sameer Srivastava
Devendra Chawla
Shruti Bhanwala
Solution:
WalMart India, a wholly-owned subsidiary of US-based Wal-Mart Stores Inc., has appointed Devendra Chawla as Chief Operating Officer and Executive Vice President.

Q2. Which of the following herbal products manufacturing company has recently collaborated with Google and Facebook, for the first time for Online Advertisement Push?
Dabur
Himalaya Ltd.
Patanjali Ayurved Ltd.
Surya Herbal Ltd.
Bliss Ayurveda
Solution:
Patanjali Ayurved Ltd., the herbal products manufacturer founded by yoga guru Baba Ramdev collaborates with Google and Facebook, Patanjali is for the first time investing in advertisements tailored for online audiences.

Q3. Name the Private lender which has recently raised interest rates on savings bank account for large balance above Rs 1 crore to 5%?
ICICI Bank
Axis Bank
Karnataka Bank
Kotak Mahendra Bank
Karur Vysya Bank
Solution:
Karnataka Bank has raised interest rates on savings bank account for large balance above Rs 1 crore to 5% while for small balances below Rs 1 lakh, the bank has reduced it to 3%. Earlier the private bank was charging 4% irrespective of the amount in the account.

Q4. In which of the following state Aadi Perukku Festival was celebrated recently?
Karnataka
Tamil Nadu
Odisha
Kerala
Andhra Pradesh
Solution:
Aadi Perukku Festival was Celebrated recently in Tamil Nadu. The Aadi perukku festival was celebrated with religious fervour in the towns of Mettur, Poolampatti etc situated on the banks of River Cauvery.

Q5. What is the maturity period for senior citizen savings scheme?
3 years
1 years
2 years
5 years
4 years
Solution:
There shall be only one deposit in the account in multiple of INR.1000/- maximum not exceeding INR 15 lakh in senior citizen savings scheme. Maturity period is 5 years.

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the given questions. 
When a word and number arrangement machine is given an input line of words and numbers, it arranges them following a particular rule. The following is an illustration of Input and rearrangement.
Input: monkey 29 cat 51 august parrot 88 rinse oil 31 24 
Step 1: 29 monkey cat 51 august parrot 88 rinse oil 31 24
Step 2: 29 31 monkey cat 51 august parrot 88 rinse oil 24
Step 3: 29 31 august monkey cat 51 parrot 88 rinse oil 24
Step 4: 29 31 august oil monkey cat 51 parrot 88 rinse 24
Step 5: 29 31 august oil 51 monkey cat parrot 88 rinse 24
Step 6:29 31 august oil 51 cat monkey parrot 88 rinse 24
Step 7: 29 31 august oil 51 cat monkey parrot rinse 88 24
Step 8: 29 31 august oil 51 cat monkey parrot rinse 24 88
And step 8 is the last step of the above input. As per the rules followed in the above step, find out the appropriate step for the given output.
 INPUT: Umbrella girl 11 tree 3 horse 57 umbrellaed 27 arise 62 

 Q6. What comes just after ‘girl’ in Step 4?
horse
27
arise
tree
None of these
Solution:
(6-10)
This input output arrangement is done with the help of following some points: 
(i) Firstly, it arranges all prime number in increasing order
(ii) After arranging all prime number in a sequence, then that word who starts with vowel arranges in ascending order of alphabetical series
(iii)After Vowel starting word, All odd number arranges in increasing order
(iv) After odd number, All consonant starting word arranges in alphabetical order
(v)At last, Even number is placed in increasing order
INPUT: Umbrella girl 11 tree 3 horse 57 umbrellaed 27 arise 62 
Step 1: 3 Umbrella girl 11 tree horse 57 umbrellaed 27 arise 62
Step 2: 3 11 Umbrella girl tree horse 57 umbrellaed 27 arise 62
Step 3: 3 11 arise Umbrella girl tree horse 57 umbrellaed 27 62
Step 4: 3 11 arise Umbrella umbrellaed girl tree horse 57 27 62
Step 5: 3 11 arise Umbrella umbrellaed 27 girl tree horse 57 62
Step 6: 3 11 arise Umbrella umbrellaed 27 57 girl tree horse 62
Step 7: 3 11 arise Umbrella umbrellaed 27 57 girl horse tree 62

Q7. What is penultimate step of this input?
6th
5th
1st
2nd
8th

Q8. What is the 2nd right element of 3rd left of ‘Tree’ in step 5?
27
girl
v
62
arise

Q9. This step ‘3 11 arise Umbrella umbrellaed 27 girl tree horse 57 62’ belongs to which step?
4th
3rd
5th
7th
None of these

Q10. How many elements lies between 57 and arise in step 3?
4
7
5
6
8

Directions (11-15): What should come in place of the question mark (?) in the following questions? 

 Q11. 518 × ? × 9 = 303030
75
65
85
55
None of these
Solution:

Q12. 45% of 224 × ? % of 120 = 8104.32
67
62
59
71
None of these
Solution:

Q13. (94)²+(?)²=(145) ²-(56) ²-3869
5184
72
84
7056
None of these
Solution:

Q14. 256 × 0.5 = 1024 ÷ ? × 4
128
8
32
28
None of these
Solution:

Q15. [(35)³÷70×12]÷25=58.8× ?
6
8
14
22
None of these
Solution:

Directions (16-20): In the question given below, there is error in one or more sentences. Please select the most appropriate option, out of the five options given for each of the following sentences, which, in your view, is grammatically incorrect or structurally incorrect. 

Q16. 
(I)Please put on your shoes. 
(II)Please put your shoes on. 
(III)Please put on them. 
(IV)Please put them on. 
 Select the most appropriate option
ONLY I
Only II
Only III
Only IV
both (II) and (IV)
Solution:
With separable phrasal verbs, you must separate the verb and particle when a pronoun is used as the object.

Q17. 
(I)The teacher called on Josh. 
(II)The teacher called Josh on. 
(III)The teacher called on him. 
(IV)The teacher called Josh on him. 
 Select the most appropriate option
ONLY I
Only II
Only III
Only IV
both (II) and (IV)
Solution:
With non-separable phrasal verbs, you can never separate the verb and the particle.

Q18. 
 (I)The detectives came some new clues across in their investigation. 
(II)The detectives came across some new clues in their investigation 
(III)The detectives came out some new clues across in their investigation. 
(IV)The detectives came some new across clues in their investigation. 
 Select the most appropriate option
ONLY II
Only I
Only III
Only IV
both (I), (III) and (IV)
Solution:
You cannot separate the verb and particle if the phrasal verb is non-separable.

Q19. 
 (I)The teacher called on Josh. 
(II)The teacher called Josh on. 
(III)The teacher called on him. 
(IV)The teacher called Josh on him. 
 Select the most appropriate option
ONLY I
Only II
Only III
Only IV
both (II) and (IV)
Solution:
With separable phrasal verbs, it is possible to move the particle after a noun
object. However, this movement is not common in formal writing.
With separable phrasal verbs, you must separate the verb and particle when a
pronoun is used as the object.

Q20. 
 (I)The new employee finally turned up at noon. 
(II)The new employee finally turned himself up at noon. 
(III)The new employee finally turned it up at noon. 
(IV)The new employee finally turned at noon up. 
 Select the most appropriate option
ONLY I
both (II) and (IV)
Only III
Only (I) and (III)
(II), (III) and (IV)
Solution:
Intransitive verbs, including intransitive phrasal verbs, cannot have an object.

               

No comments