English Spelling Error 09.10.2018




Directions (1-15): In each of the following questions a grammatically correct and meaningful sentence is given and four words are BOLDENED in it. One of these four words may be misspelt. You have to identify the misspelt word and chose the appropriate option as your answer. If all the words are correctly spelt, then mark ‘All Correct’ as your answer. 
Q1. The exact cost of World War II in human lives is unknown, but casualties may have totalled over 60 million service personnal and civilians killed.
Personnal
Totalled
Casualties
Exact
All Correct
Solution:
Personnel

Q2. With the Japanese advant towards India, the pressure was mounting on Great Britain from China, the US and the UK to solve the issue of the future status of India before the end of the war.
future
mounting
pressure
advant
All Correct
Solution:
Advent

Q3. The right to move the Supreme Court under Article 32 for voilation of Fundamental Rights, must be based on a pleading that the petitioners’ personal rights to worship have been violated.
Petitioners
Voilation
Worship
Pleading
All Correct
Solution:
Violation

Q4. Global growth has plateaued at 3.7 per cent and there are clouds on the horizone as the growth has proved to be less balanced than hoped.
hope
proved
horizone
proved
All Correct
Solution:
Horizon

Q5. Experts from the Department of Agriculture and Fisheries and Sea World Gold Coast worked for almost two hours on Tuseday morning untangling a humpback whale calf from a fishing net.
Experts
Fisheries
Tuseday
Untangling
All Correct
Solution:
Tuesday

Q6. Someone walking on the beach had spoted the whale early Monday and alerted authorities
alerted
spoted
beach
walking
All Correct
Solution:
Spotted

Q7. India’s personal financial wealth, currently estimated to be about $3 trillion, is expected to grow to $5 trillion by 2022 making India the 11th wealtheist nation, according to a report.
wealtheist
trillion
estimated
financial
All Correct
Solution:
Wealthiest

Q8. The residents of North America hold over 40% of global personal wealth, followed by those living in Western Europe, who hold arround 22% of it.
residents
followed
living
arround
All Correct
Solution:
Around

Q9. What is breiwing in their lab is a breakthrough technology not just for India, but the world.
breakthrough
technology
breiwing
their
All Correct
Solution:
Brewing

Q10. The European Union is all set to ban single-use plastics as the world is looking for sustainable alternatives to our plastic-obssessed packaging industry.
single
obssessed
sustainable
alternatives
All Correct
Solution:
Obsessed

Q11. Messages have been circullating on social media and WhatsApp urging policemen to boycott duty on October 10 in support of the arrested constable.
urging
boycott
circullating
messages
All Correct
Solution:
Circulating

Q12. Bangladesh’s President on Monday signed a digital security act into law despite protests by journalists and rights groups that it will severly curb media freedom.
President
digital
protests
severly
All Correct
Solution:
Severely

Q13. Forced on the back-foot for the better part of its innings, Delhi battlled hard to make it to the quarterfinals of the Vijay Hazare Trophy following a 44-run win over a fighting Chhattisgarh.
battlled
following
forced
better
All Correct
Solution:
Battled

Q14. Chief Justice of India Ranjan Gogoi on Saturday disagreed with a suggestion by the apax Bar body to lift a 16-year-old ban on strikes by lawyers.
Justice
apax
All Correct
suggestion
disagreed
Solution:
Apex

Q15. After a year’s break from playing cricket — doing commentery in between — Irfan Pathan is back as a mentor-cum-player for Jammu & Kashmir.
commentery
break
mentor
playing
All Correct
Solution:
Commentary

               

No comments