TOD




Q1. DHFL Pramerica Life Insurance Company has signed on Dhanlaxmi Bank as its bancassurance partner. Dhanlaxmi Bank based in-
Kerala
Odisha
Maharashtra
Gujarat
Rajasthan
Solution:
DHFL Pramerica Life Insurance Company has signed on Kerala-based Dhanlaxmi Bank as its bancassurance partner. Under the agreement, the latter will distribute retail and group life insurance products to its customers across 260 branches in India.

Q2. HDFC Bank has announced a software upgrade to create a single PoS machine which will accept payments through Unified Payments Interface (UPI), BharatQR, SMS Pay and the bank’s mobile wallet, in addition to the traditional mode of swiping cards. PoS stands for-?
Product-of-Sale
Point-of-Service
Point-of-System
Peace-of-Sale
Point-of-Sale
Solution:
HDFC Bank announced a software upgrade to create a single point-of-sale (PoS) machine which will accept payments through Unified Payments Interface (UPI), BharatQR, SMS Pay and the bank’s mobile wallet, in addition to the traditional mode of swiping cards.

Q3. Name the Lebanese Prime Minister who has recently resigned from his post.
Tammam Salam
Najib Mikati
Fouad Siniora
Omar Karami
Saad al-Hariri
Solution:
Lebanese Prime Minister Saad al-Hariri resigned from his post. He was in Saudi Arabia’s capital, Riyadh when he announced the resignation.

Q4. In which of the following capital city, Indian Army launched an independent and fully-integrated Joint Training Node (JTN)?
Agartala
Imphal
Itanagar
Shillong
Kohima
Solution:
The Indian Army launched an independent and fully-integrated Joint Training Node (JTN) at Umroi cantonment in Shillong, Meghalaya. The concept was envisaged keeping in mind the conducive weather terrain offering optimal training environment.

Q5. Name the country that has recently won Women’s Asia Cup Hockey after defeating China.
Indonesia
Japan
India
Sri Lanka
Pakistan
Solution:
India has defeated China 5-4 via shootout to win the women’s Asia Cup hockey title 2017. With this, India also qualified for World Cup 2018 as Continental champion.

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the given questions: 
A, B, C, D, E, F, G and H are eight persons who belong to eight different countries viz. Australia, New Zealand, India, Pakistan, Sri Lanka, England, West Indies and South Africa, but not necessarily in the same order. All of them are seated around a circular table and facing towards the center.
 A sits third to the left of one who belongs to Sri Lanka. Only two people sit between E and G. Neither E nor G is an immediate neighbour of A. Neither E nor G is from Sri Lanka. The one who is from South Africa sits second to the right of D. D is not an immediate neighbour of A. D does not belong to Sri Lanka and A does not belong to South Africa. The one who belongs to Australia sits third to the left of F. The one who belong to Australia is not immediate neighbour of one who belongs to Sri Lanka. Only one person sits between D and the one who belongs to India. The one who belongs to Pakisitan and the one who belongs to New Zealand are immediate neighbours. D does not belong to New Zealand. Only one person sits between B and the one who belongs to England. The one who belongs to England is an immediate neighbour of H. G and B are not immediate neighbours.

Q6.How many people sits between E and the one who belongs to England when counted in clockwise direction from E?
None
One
Two
Four
Five
Solution:
(6-10)

Q7.Who is the from Australia?
A
F
G
E
B

Q8.Who sits third to right of one who is from Pakistan?
D
H
G
B
C

Q9.Which of the following is true with respect to the given seating arrangement?
C is from South Afraica.
G is an immediate neighbour of F.
A sits second to right of H.
Four people sit between G and B.
A sits second to the left of D.

Q10.What is the position of the one who is from of West Indies with respect to C?
Immediate left
Second to the left
Third to the right
Second to the right
Third to the left

Q11. A bucket contains a mixture of two liquids A and B in the proportion 5: 7 . If 6 litres of the mixture is replaced by 6 litres of liquid B, then the ratio of the two liquids becomes 3 : 5. How much of the liquid B was there in the Bucket initially?
42 litre
44 litre
45 litre
35 litre
None of these
Solution:

Q12. The income of A and B are in the ratio 7 : 4. The expenses of A, B and C are in the ratio 9 : 7 :3. If C spends Rs. 4500 and B saves Rs. 1500, the How much amount would be saved by A?
Rs. 6500
Rs. 8000
Rs. 7500
Rs.8500
None of these
Solution:

Q13. Mr. Singhaniya invested Rs. 40,000 with rate of interest at 10 p.c.p.a. The interest was compounded half yearly for first year and in the next year it was compounded yearly. What will be the total interest earned at the end of two years?
Rs. 8,800
Rs. 9,040
Rs. 8,510
Rs. 9,800
None of these
Solution:

Q14. Saurabh invests Rs. 25,500 in a scheme which earns him simple interest at the rate of 20 p.c.p.a. for two years. At the end of two years he reinvests the principal amount plus interest earned in another scheme which earns him compound Interest at the rate of 10 p.c.p.a. What will be the total interest earned by Saurabh over the principal amount at the end of 4 years?
Rs. 17,697
Rs. 15,017
Rs. 23,597
Rs. 24,247
None of these
Solution:

Q15. In how many ways 7 persons can be seated around a circular table ?
820
720
950
5040
None of these
Solution:

Directions (16-10): In the following questions, a set of five words are given, out of which one is incorrectly spelt. You have to figure out this incorrectly spelt word which is also your answer.

Q16. 
auxiliary
acquited
barbecue
camouflage
cigarette
Solution:
Acquitted

Q17. 
Caribbean
exuberance
Fascimile
fallacious
guerrilla
Solution:
Facsimile

Q18. 
lieutenant
millennium
idiosyncrasy
hemmorhage
minuscule
Solution:
Hemorrhage

Q19. 
oppression
possession
questionnaire
reminiscence
sacriligeous
Solution:
Sacrilegious

Q20. 
sergeant
sophomore
symmetrical
susceptible
Preposteros
Solution:
Preposterous