TOD




Q1. In the 60th Annual Grammy Awards, ______________ was awarded 'Best Music Film'.
La La Land
The Defiant Ones
Divide
Tonite
Divine
Solution:
In the 60th Annual Grammy Awards, The Defiant Ones was awarded 'Best Music Film'.

Q2. Who is the governor of Assam?
Dr. Najma A. Heptulla
Balramji Dass Tandon
Banwarilal Purohit
Ram Nath Kovind
Jagdish Mukhi
Solution:
Jagdish Mukhi is the Governor of Assam and a member of BJP and RSS. Past positions have included Lieutenant Governor of Andaman and Nicobar Islands, Minister of Finance, Planning, Excise and Taxation and Higher Education in the Delhi government.

Q3. Capital of Angola is?
Nassau
Vienna
Luanda
Yerevan
Manama
Solution:
Angola is a Southern African nation whose varied terrain encompasses tropical Atlantic beaches. Luanda, the capital of Angola, is a port city on the west coast of Southern Africa. The kwanza is the currency of Angola.

Q4. Manas Wildlife Sanctuary is situated in which of the following Indian state?
Assam
Orissa
West Bengal
Karnataka
Manipur
Solution:
Located in Assam, the Manas Wildlife Sanctuary was established in 1985 and is located in the foothills of the Himalayas. The sanctuary is a home to a plethora of rare and endangered species of animals like Tiger, Asian elephants, Golden Cat, Leopards, Clouded Leopard, Slow Loris and Chital etc.

Q5. In the Australian Open 2018, Caroline Wozniacki has defeated ____________ in the final of Women's Singles.
Kristina Mladenovic
Simona Halep
Robert Farah
Tímea Babos
Ekaterina Makarova
Solution:
In the Australian Open 2018, Caroline Wozniacki of Denmark has defeated Simona Halep of Romania in the final of Women's Singles.

Directions (6-10): These questions are based on the following information. 
‘science makes us evil’ is written as- 7V 13N 2F 4V
‘nature is best healer’ is written as- 6V 2R 2Y 8S
‘comfort lead to weakness’ is written as- 3X 12O 2L 23D
 ‘dumber than your phone’ is written as – 4W 20G 25B 5V

Q6. What can be the code for ‘Comfort zone ’?
12O 5V
12O 4V
3X 5A
3X 4V
Can’t be determined
Solution:
(6-10)
Words are coded as per following rules:
i. If the first or last letter of the word is a vowel, then number in the code represents the total number of alphabets in that word. On the other hand that particular vowel, which is either the first or last letter of the word is coded as:
A-Z, B-Y, C-X, D-W, E-V, F-U, G-T, H-S, I-R, J-Q, L-O, M-N
For Example: US- 2F

ii. If the first and the last letter of the word are both consonants, then number in the code represents the ranking of the first alphabet of the word in the alphabetical series, while the alphabet of the code also represent the first alphabet of the word coded as:
A-Z, B-Y, C-X, D-W, E-V, F-U, G-T, H-S, I-R, J-Q, L-O, M-N
For Example: makes :13N

Q7. ‘7V’ can be the code of which of the following word?
Justice
Goov
Ghost
Gordona
None of these

Q8. What is the code for ‘U Rock’?
2F I18
2G R9
2F R18
2M I18
None of these

Q9. According to the given pattern, what is the code for ‘Phony’?
5V
5B
5Y
16V
16K

Q10. According to the following pattern, what is the correct letter for code ‘Phone is evil’?
5V 2R 4V
4W 2G 2F
4W H8 2F
5V 2F 6V
None of these

Q11. By selling 12 marbles for a rupee, a shopkeeper loses 20%. In order to gain 20% in the transaction, he should sell the marbles at the rate of how many marbles for a rupee?
8
6
4
3
None of these
Solution:

Q12. A reduction of 20% in the price of sugar enables a purchaser to obtain 2 ½ kg more for Rs. 160. Find the original price per kg of sugar.
Rs. 12
Rs. 20
Rs. 16
Rs. 18
None of these
Solution:
Total amount used for purchasing = Rs. 160. A reduction of 20% in the price means, now a person gets some additional sugar for 20% of the total amount i.e. 5/2 kg for Rs. 32 and this is the present price of the sugar.
∴ Present price per kg=32/5×2=Rs. 12.8
Let the original price be Rs. x. This new price is arrived after reduction of 20% on it.
⇒x × 0.8 = 12.8 or x = Rs. 16.

Q13. A dairyman pays Rs. 6.4 per litre of milk. He adds water and sells the mixture at Rs. 8 per litre, thereby making 37.5% profit. The proportion of water to milk received by the customers is:
1 : 5
1 : 10
1 : 20
1 : 12
None of these
Solution:
Let the quantity of milk purchased be x litres and quantity of water added to it be y litres. Then ratio of water to milk will be y : x.

Q14. Find the compound interest on Rs. 18,750 in 2 years the rate of interest being 4% for the first year and 8% for the second year.
2310
1130
3120
None of these
Can’t be determined
Solution:

Q15. At a simple interest Rs. 800 becomes Rs. 956 in three years. If the interest rate is increased by 3%, how much would Rs. 800 become in three years?
Rs. 1020.80
Rs. 1004
Rs. 1028
Rs. 1030
None of these
Solution:

Directions (16-20): Rearrange the following six sentences. (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them. 
(A) A few minutes later he was hauled back on board the ship, on the captain’s orders.
(B) One of the crew began to complain and moan about the situation and no one could silence him.
(C) Marvelling at the change, the passengers asked for an explanation, to which the captain replied, “We never appreciate how well off we are in a situation until we fall into a worse one”. (D) During a voyage a great storm arose.
(E) In exasperation the captain ordered him to be thrown overboard.
(F) To everyone’s surprise, the man immediately went back to his post and silently began to work.

Q16. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
(16-20)
The correct sequence is DBEAFC

Q17. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
A
B
C
D
E

Q18. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement?
B
C
D
E
F

Q19. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
B
C
D
E
F

Q20. Which of the following should be the FIFTH sentence after rearrangement?
A
B
C
D
F