TOD




Q1. _________ account is opened by the investor while registering with an investment broker.
Fixed Deposit Account
Savings Bank Account
Recurring Account
Demat Account
None of the given options is true
Solution:
DEMAT or De-materialized Account refers to a deposit made at an Indian financial institution that can be used for investing in shares of stocks and other financial assets.Securities are held electronically in a DEMAT Account, thereby eliminating the need for physical paper certificates.

Q2. Which of the following bank launches India’s first Mobile ATM?
HDFC Bank
Axis Bank
ICICI Bank
SBI
Bank of Baroda
Solution:
India’s largest private sector bank, ICICI launched the “ATM on Wheels” country first Mobile ATM, in Mumbai. It was connected to the bank through the GPRS technology.

Q3. The English translation of Perumal Murugan’s controversial ______ novel Maadhorubaagan has won the Sahitya Akademi’s Translation Prize 2016.
Telugu
Hindi
Tamil
Bengali
Marathi
Solution:
The English translation of Perumal Murugan’s controversial Tamil novel Maadhorubaagan has won the Sahitya Akademi’s Translation Prize 2016. Titled One Part Woman, the translation in English is done by Aniruddhan Vasudevan and the book is published by Penguin.

Q4. Name the person, who has become the first visually impaired Indian runner to complete the historic Boston Marathon.
Sagar Baheti
Naval Kulkarni
Saumya Vashishtha
Shankar Alam
Noor Sheikh
Solution:
Bangalore-based Sagar Baheti has become the first visually impaired Indian runner to complete the historic Boston Marathon, the world's oldest and the hardest marathon to qualify for.

Q5. Which country was hosted the 2017 BRICS Film Festival from June 23 to 27, 2017?
South Africa
Russia
Brazil
China
India
Solution:
Chengdu, China was hosted the 2017 BRICS Film Festival from June 23 to 27, 2017.

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below: 
There are eight friends A, B, C, D, E, F, G and H are sitting around a circular table. All are facing towards the center. No two successive friends are sitting together according to alphabetical order. For Example: A does not sit with B; similarly B does not sit with C and so on.All of them also like different colour like orange, yellow, red, blue, green, white, pink and violet but not necessarily in the same order.
There is one person sits between the one who likes white colour and F, who likes violet colour. E is not immediate neighbor of G. The one who likes pink colour sits second to right of E. There is one person sits between the one who likes pink colour and green colour. Immediate neighbor of E does not like blue colour. B does not like blue colour. G sits third to right of one who likes white colour.A likes yellow colour and sits second to right of G.B is not immediate neighbor of E. Immediate neighbor of E does not like red colour. 

Q6. Who among following likes red colour?
E
A
H
G
B
Solution:
(6-10)

Q7. Who among following sits opposite to C?
G
F
D
B
H

Q8. Who among following sits second to left of D?
A
E
C
B
G

Q9. Four of the following five are alike in a certain way and hence they form a group. Which one of the following does not belong to that group?
F
H
D
E
C

Q10. Who among following likes orange colour?
C
B
F
A
H

Q11. An amount of Rs. 2430 is divided among A, B and C such that if their shares be reduced by Rs. 5, Rs. 10 and Rs. 15 respectively, the remainders shall be in the ratio of 3 : 4 : 5. Then, B’s share was:
Rs. 605
Rs. 790
Rs. 800
Rs. 810
None of these
Solution:

Q12. A and B can separately do a piece of work in 20 and 15 days respectively. They worked together for 6 days, after which B was replaced by C. If the work was finished in next 4 days, then the number of days in which C alone could do the work will be:
30
35
40
60
None of these
Solution:

Q13. A man travels 600 km by train at 80 km/hr, 800 km by ship at 40 km/hr, 500 km by aeroplane at 400 km/hr and 100 km by car at 50 km/hr. What is the average speed for the entire distance?
60 km/hr
    
62km/hr
   
None of these
Solution:

Q14. Simple interest on a certain amount is 9/16 of the principal. If the numbers representing the rate of interest in percent and time in years be equal, then time, for which the principal is lent out, is:
5 ½ years
6 ½ years
7 years
7 ½ ears
None of these
Solution:

Q15. Two cards are drawn at random from a pack of 52 cards. What is the probability that either both are black or both are queens?
55/221
50/221
65/221
55/223
None of these
Solution:

Directions (16-20): Which of the phrases (A), (B), (C) and (D) given below should replace the phrase given in bold in the following sentence to make the sentence grammatically correct. If the sentence is correct as it is and no correction is required mark (E) as the answer. 

 Q16. The real wonder is that the Egyptians while constructing pyramids possessed only the simplest hand tools.
were possessed only by simple
had possession of only simple
possess only the simplest
were possessing the only simplest
no correction required
Solution:
No correction required

Q17. The government should have launch such projects which would reverse the destructive cycle of flood and drought.
must be launching
should launch
should have been launched
must have been launched
no correction required
Solution:
should launch

Q18. To practice any art properly require extraordinarily patience— especially at the beginning.
required extraordinarily patient
requires extraordinary patience
requiring extraordinarily patient
requiring extraordinary patient
no correction required
Solution:
The word ‘patience’ is Noun. An Adjective is used with a Noun to add something for its meaning. Hence, ‘requires extraordinary patience’ is the correct usage.

Q19. A committee comprising imminent experts from various fields was set up.
comprising of imminent
comprising into eminent
consisting of imminent
comprising eminent
no correction required
Solution:
The word ‘imminent’ means likely to happen very soon. It does not make any sense in the sentence. Hence, ‘comprising eminent’ is the correct replacement’

Q20. The dinner party hoisted by the President of the club was canceled due to some unforeseen problem.
hosted with
hoisted with
hoisted for
hosted by
no correction required
Solution:
The word ‘hoist’ means raise something to a higher position. Clearly, a dinner party is never hoisted, but hosted.

               

No comments