TOD




Q1. Which Bank has announced the launch of its SmartUp Zone in Kochi, an exclusive area inside the branch dedicated for start-ups?
HDFC Bank
ICICI Bank
Axis Bank
Kotak Mahindra Bank
State Bank of India
Solution:
HDFC Bank has announced the launch of its SmartUp Zone in Kochi, an exclusive area inside the branch dedicated for start-ups.

Q2. Bank of China is one of the 5 biggest state-owned commercial banks in China. Where is headquarters of Bank of China?
Hangzhou
Shenzhen
Beijing
Shanghai
Tianjin
Solution:
The Headquarters of Bank of China is in Beijing, China.

Q3. ___________________, Britain’s first Indian-origin Cabinet Minister resigned as International Development Secretary.
Alok Sharma
Parmjit Dhanda
Shailesh Vara
Parmjit Singh Gill
Priti Patel
Solution:
Priti Patel, Britain’s first Indian-origin Cabinet Minister resigned as International Development Secretary. The PM of UK is Theresa May.

Q4. Who among the following has been recently awarded the "the Jewish Nobel Prize" in recognition of the commitment to social causes and deep connection to her Jewish and Israeli roots?
Alon Abutbul
Natalie Portman
Mads Mikkelsen
Antonio Banderas
Jean Reno
Solution:
Natalie Portman has been awarded Israel’s 2018 Genesis Prize the $1 million award, known as “the Jewish Nobel Prize,” in recognition of her commitment to social causes and deep connection to her Jewish and Israeli roots. Natalie Portman- won the 2011 Best Actress Academy Award for “Black Swan”.

Q5. Celebrating its third anniversary of establishment the Ministry of Skill Development and Entrepreneurship recently awarded The National Entrepreneurship Awards 2017 for different sub-categories. Which one among the following has been correctly matched (Category- Winner): 
i. E-Commerce - LogiNext solutions Pvt. Ltd. 
ii. Agri, Food and Forestry Products - Sampurn(E)arth Environment solutions Pvt. Ltd. 
iii. Women Enterprises - SP Robotic Works Pvt. Ltd. 
iv. IT & ITES - SenseGiz Technologies Pvt. Ltd.
Only i & iii
Only ii & iv
Only ii
Only i
All of the above
Solution:
i. E-Commerce - LogiNext Solutions Pvt. Ltd.
ii. Agri, Food and Forestry Products - Rays Culinary Delights Pvt. Ltd.
iii. Women Enterprises - SP Robotic Works Pvt. Ltd.
iv. IT & ITES - Naffa Innovations Pvt. Ltd.

Directions (6-10): Study the following information to answer the given questions. 
Seven people A, B, C, D, E, F and G stay in a building that has seven floors. Only one person stays on one floor. The ground floor is numbered 1, the floor above it, number 2 and so on and the top most floor is numbered 7. G stays on the ground floor, E stays on an odd numbered floor. B stays on a floor immediately below E’s floor. There are two floors between the floors on which E stays and the floor on which A stays. C stays on a floor immediately above D’s floor. D stays on any floor which is below the floor on which E stays.

Q6. Who amongst the following stays on the topmost floor?
A
E
C
D
None of these
Solution:
(6-10)

Q7. Who amongst the following stays on the fourth floor?
B
F
D
C
None of these

Q8. Who amongst the following stays on the floor which is exactly between the floor on which A stays and the floor on which B stays?
F
C
E
D
None of these

Q9. Which of the following is true as per the information provided?
A stays on the floor which is immediately above the floor on which F stays.
F stays on the floor which is immediately below the floor on which C stays.
E stays on the fifth floor.
C stays on the third floor.
None of these

Q10. How many floors are there between the floors on which G stays and the floor on which D stays?
Three
None
More than three
One
Two

Q11. A bucket contains a mixture of two liquids A and B in the proportion 5: 7 . If 6 litres of the mixture is replaced by 6 litres of liquid B, then the ratio of the two liquids becomes 3 : 5. How much of the liquid B was there in the Bucket initially?
42 litre
44 litre
45 litre
35 litre
None of these
Solution:

Q12. The income of A and B are in the ratio 7 : 4. The expenses of A, B and C are in the ratio 9 : 7 :3. If C spends Rs. 4500 and B saves Rs. 1500, the How much amount would be saved by A?
Rs. 6500
Rs. 8000
Rs. 7500
Rs.8500
None of these
Solution:

Q13. Mr. Singhaniya invested Rs. 40,000 with rate of interest at 10 p.c.p.a. The interest was compounded half yearly for first year and in the next year it was compounded yearly. What will be the total interest earned at the end of two years?
Rs. 8,800
Rs. 9,040
Rs. 8,510
Rs. 9,800
None of these
Solution:

Q14. Saurabh invests Rs. 25,500 in a scheme which earns him simple interest at the rate of 20 p.c.p.a. for two years. At the end of two years he reinvests the principal amount plus interest earned in another scheme which earns him compound Interest at the rate of 10 p.c.p.a. What will be the total interest earned by Saurabh over the principal amount at the end of 4 years?
Rs. 17,697
Rs. 15,017
Rs. 23,597
Rs. 24,247
None of these
Solution:

Q15. In how many ways 7 persons can be seated around a circular table?
820
720
950
5040
None of these
Solution:

Directions (16-20): Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole. 

Q16. Many account holders lost their lives while __________ in serpentine queues for hours together to ________ money, and for no fault on their part.
waiting, see
standing, count
getting, count
standing, withdraw
finding, receive
Solution:
Option D is the correct choice which gives coherent meaning.

Q17. The coaching industry is a __________ competitive market and it often happens that they glorify one service over the other and lure aspirants through their commercial advertisements by __________ a lavish life.
very, represent
most, present
highly, portraying
big, showing
largely, give
Solution:
Option C is the correct choice which gives coherent meaning.

Q18. The Indian civil service is known for its ___________ and standard and this kind of a stray incident should not __________ the image of the services.
bright, forgive
integrity, dent
regard, bend
credit, modified
mainstream, dirt
Solution:
Option B is the correct choice which gives coherent meaning.

Q19. A bank customer cannot be treated on a par with an _______ creditor of ________ regular business.
trust worthy, a
unsecured , a
possible, an
trusted, an
quick, the
Solution:
Option B is the correct choice which gives coherent meaning.

Q20. The customer would need to _________ the level of toxicity of his bank with respect to its losses and accordingly keep switching bank __________ .
check, data
see, account
monitor , accounts
find, bulb
renovate, lights
Solution:
Option C is the correct choice which gives coherent meaning.