Computer Questions Asked in IBPS RRB PO Mains 2017

Computer Awareness Questions Asked in IBPS RRB PO Mains 2017 Exam

Dear Students,

ibps-rrb-po-mains-exam-analysis

Now that the IBPS RRB PO Mains exam is over, you all must be enthusiastically waiting for the Memory Based Questions.  So students, here are the most awaited Memory Based questions asked in IBPS RRB PO Mains- Computer Awareness Section entirely based on the pattern of questions asked this year. The important point to be noted here is that most of the questions asked in this section were from the Computer Capsule that is provided by Bankersadda. So, one must not ignore the capsules as almost 90% of the total questions asked in most of the Banking Examinations are being asked from them.

Practicing with memory based questions will help in familiarizing you all with the pattern of the exam that will assist you to ascertain how much time they need to spend on an average in solving a particular question and avoid situations where the bottom falls out of all your strategies when you get stuck pondering over a single low-scoring question for too long and thereby overlooking other high-scoring questions. When you have a fair idea of all your strengths and weaknesses, you can surely bring the house down.

Q1. What is the default extension of  Microsoft Word 2013 ?
(a).dcc
(b).docx
(c).xls
(d).ppt
(e).ycs

S1. Ans.(b)
Sol. Microsoft Word 2013 by default saves the documents in DOCX

Q2. Which unit is a computational digital electronic circuit that performs arithmetic and bitwise operations on integer binary numbers ?
(a) BOU
(b) AEU
(c) CPU
(d) ALU
(e) UPS

S2. Ans.(d)
Sol. An arithmetic logic unit is a computational digital electronic circuit that performs arithmetic and bit wise operations on integer binary numbers

Q3. Which button is called as middle button used as third mouse button by pressing on it. 
(a) right button
(b) scroll wheel 
(c) touch bar
(d) light bar
(e) left button

S3. Ans.(b)
Sol. (b) scroll wheel

Q4. Representation of a series of still images on a projection screen or electronic display device is called as 
(a) slide edit
(b) slide view
(c) slide show
(d) slide movie
(e) slide image

S4. Ans.(c)
Sol. A slide show is a presentation of a series of still images on a projection screen or electronic display device, typically in a prearranged sequence.

Q5. Which memory is used as temporary memory? 
(a) Non volatile memeory
(b) volatile memeory
(c) hard disk memory 
(d) read only memory
(e) flash disc memory

S5. Ans.(b)
Sol. Volatile memory is computer storage that simply upholds its data while the machine is powered

Q6. A software program that add functionality to your computer or help your computer perform better is called as 
(a) Utility program
(b) function program
(c) specialized program
(d) manufacturer program
(e) compiling program

S6. Ans.(a)
Sol.  A utility is a small program that provides an addition to the capabilities provided by the operating system.

Q7. Which unit of computer helps in communication between the memory and the arithmetic logical unit.
(a) CMU
(b) CCU
(c) UPS
(d) CPU
(e) ALU

S7. Ans.(d)
Sol. A central processing unit (CPU) is the electronic circuitry within a computer that carries out the instructions of a computer program by performing the basic arithmetic, logical, control and input/output (I/O) operations specified by the instructions.

Q8. Specialized program that allows user to utilize in specific application is classified as
(a) relative programs
(b) application program
(c) appropriate programs
(d) replicate programs
(e) logical programs

S8. Ans.(b)
Sol. An application program (app or application for short) is a computer program designed to perform a group of coordinated functions, tasks, or activities for the benefit of the user.

Q9.Which on the following is most commonly used to identify return visitors to a website?
(a) logged-in visitors
(b) digital certificates
(c) electronic timestamping
(d) cookies
(e) None of the above.

S9. Ans.(d)
Sol. An HTTP cookie (also called web cookie, Internet cookie, browser cookie, or simply cookie) is a small piece of data sent from a website and stored on the user's computer by the user's web browser while the user is browsing.

Q10. ________ is a type of electronic spam where unsolicited messages are sent by email.
(a)  trash mail
(b)  cram mail
(c)  draft mail
(d)  spam mail
(e)  starred mail

S10. Ans.(d)
Sol. Email spam, also known as junk email, is a type of electronic spam where unsolicited messages are sent by email. Spam email may also include malware as scripts or other executable file attachments (trojans).






CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.


Print Friendly and PDF

No comments