English Questions For IBPS RRB PO Exam 2017

Dear Students,

English Questions For NABARD Exam 2017

English Section is a topic that is feared by most of the candidates appearing in the NABARD and other bank exams. Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. Through such English Quizzes, we will provide you all types of high-level questions to ace the, Error, cloze test, new pattern English section of banking and insurance exams.

Directions (1-15): Each of the following sentences are divided into parts, which are marked A, B, C and D. One of these parts may contain an error or may not be acceptable in standard written communication. Mark that part as your answer. (Ignore punctuation error if any)

Q1.  My mother told/ me that it/ is high time /we would collect wood/no error.
(a) My mother told
(b) me that it
(c) is high time
(d) we would collect wood
(e) no error.

S1. Ans.(d)
Sol. It is high time we collected. ‘It is high time’ takes the second form of the verb.

Q2. He had /as soon/ run as /walk/ no error.
(a) He had
(b) as soon
(c) run as
(d) walk
(e) no error

S2. Ans.(e)
Sol.No error

Q3. They had/better wait/than to/go/ no error.
(a) They had
(b) better wait
(c) than to
(d) go
(e) no error

S3. Ans.(c)
Sol. After ‘had better’ use 1st form of Verb without ‘to’.

Q4. If Mahatma Gandhi/ were alive/, he would /weep on our lot/ no error.
(a) If Mahatma Gandhi
(b) were alive
(c) he would
(d) weep on our lot
(e) no error.

S4. Ans.(e)
Sol. no error.

Q5. Madhuri Dixit/ is having a /large fan /following/ no error.
(a) Madhuri Dixit 
(b) is having a
(c) large fan
(d) following
(e) no error

S5. Ans.(b)
Sol. If the meaning of ‘have’ is possession than do not use ‘ing’  with it. Hence there is an error in B.

Q6. Just now, he/went there to/ clear his /muddle/ no error.
(a) Just now, he
(b) went there to
(c) clear his
(d) muddle
(e) no error

S6. Ans.(b)
Sol. Replace ‘went’ with ‘has gone’.

Q7. Science has given /us many new /inventions in /the 19th century/ no error.
(a) Science has given
(b) us many new
(c) inventions in
(d) the 19th century
(e) no error.

S7. Ans.(a)
Sol. Replace ‘has given’ with ‘gave’. (past indefinite tense)

Q8. I hoped that I/ would see/ you the other/ day but I fell ill /no error.
(a) I hoped that I
(b) would see
(c) you the other
(d)day but I fell ill            
(e)no error.

S8. Ans.(a)
Sol. Words like ‘think, hope, intend’ if they are not fulfilled, then we must use ‘past perfect’ with them. Hence  ‘I had hoped that ‘ is the correction that is required here.

Q9. Before you have invented/ the trick, somebody/ will have already/ solved the maze/no error.
(a)  Before you have invented
(b) the trick, somebody
(c) will have already
(d) solved the maze
(e) no error.

S9. Ans.(a)
Sol. When two actions take place in future one after other than the first action must be in future perfect tense and second must be in present indefinite tense.
Hence, Before you invent is the correct form.

Q10. She will have/ been doing/ so from/ next Sunday/no error.
(a) She will have
(b) been doing
(c) so from
(d) next Sunday
(e) no error.

S10. Ans.(d)
Sol.  Replace ‘next Sunday’ with ‘Sunday next’.

Q11.We must enjoy our /lives but at the same/ time, each of us /have to do our duty also/no error.
(a) We must enjoy our
(b) lives but at the same
(c) time each of us
(d) have to do our duty also
(e) no error.

S11. Ans.(d)
Sol. ‘Has to do his duty’ in place of ‘have to do our duty’.

Q12. I who/ am a/ teacher, teach/ here/no error.
(a) I who
(b) am a
(c) teacher, teach
(d) here
(e) no error

S12. Ans.(e)
Sol. No error

Q13. The teacher/ gave him homework/ and asked him /to do it in night/no error.
(a)  The teacher
(b) gave him homework
(c) and asked him
(d) to do it in night
(e) no error

S13. Ans.(d)
Sol. Use ‘At night’ in place of ‘in night’.

Q14. The batsman /blew a/ whistle between/ the each balls /no error.
(a) The batsman
(b) blew a
(c) whistle between
(d) the each balls
(e) no error

S14. Ans.(d)
Sol.  Each is not used with between. Hence option D. whistle between the balls.

Q15.  He felt very /sorry and/ ashamed of /his mistakes/no error.
(a) He felt very
(b) very sorry and
(c)  and ashamed
(d) of his mistakes
(e) no error

S15. Ans.(b)
Sol. Option B.
‘Very sorry for‘ should be used. When two words are added with conjunctions than clarify them with respective preposition.

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

3 comments

Banker said...

good

AKSHAY KUMAR said...

thanks

saran ya said...
This comment has been removed by the author.