ENGLISH QUIZ: LIC AAO, SYNDICATE BANK, SO



Directions (1-5): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part will be the answer. If there is no error, mark (e) as the answer. (Ignore errors of punctuation, if any)

1. In emerging economies, (a)/ the private credit market (b)/ remains highly segmented and thus (c)/ weaken power of monetary policy. (d)/ No error (e) 
Answer: d( weakening the power of monetary policy)

2. The recent election campaign (a)/ has been one of (b)/ the most noisiest campaigns (c)/ in the last decade. (d)/ No error (e) 
Answer: c( remove most)

3. Wholesome strategic planning (a)/ was the focus as (b)/ the firm manage through a difficult period (c)/ a couple of years ago. (d)/ No error (e) 
Answer: c( goes instead of manage)

4. In spite of the best governmental efforts, (a)/ emission of greenhouse gases (b)/ and noxious chemicals (c)/ remain a cause of worry. (d)/ No error (e) 
Answer: e

5. The rate of metabolism of (a)/ a body is comparatively lowest when (b)/ it is at rest and is (c)/ thus optimum for examination. (d)/ No error (e) 
Answer: b( lower in place of lowest)

Directions (Q. 6 - 10): Which of the phrases (a), (b) (c) and (d) given below each statement should replace the phrase printed  in bold in the sentence to make if grammatically correct? If the sentence is correct as it is given and no correction is required, mark (e) as the answer 

6. The grim job market has taken its toll on students, many of those had hoped for a much better future. 

(a) much of whom  (b) many of whom 
(c) several of those  (d) many of which 
(e) No correction required 
Answer: b

7. The relationship we have with our clients are the cornerstone of our future. 

(a) our client are  (b) each clients is 
(c) our clients is  (d) all clients are 
(e) No correction required 
Answer: c

8. Many developed countries have been attempting to buy agricultural land in other countries to meet their own demand. 

(a) has been attempting  (b) have being attempting 
(c) are being attempting  (d) have been attempted 
(e) No correction required 
Answer: e

9. A nuclear testing fills the air with radioactive dust and left the area uninhabitable. 

(a) and leaves the  (b) also leaves the 
(c) and leaving the  (d) and making the 
(e) No correction required 
Answer: a

10. Modern ideas of governance started back to the time when people began to question kings. 

(a) started when  (b) set back to 
(c) start back to  (d) date back to 
(e) No correction required
Answer: d 

Answers Will be Provided soon


No comments