ENGLISH QUIZ (Mixed Quiz)

Directions (Q. 1-5): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the question given below them.

A. Securitization Act provides teeth to banks to deal well with such defaulters.
B.Therefore, the banks should first examine thoroughly the genuineness of the clients and prevent them from turning into defaulters.
C.Recovery of loans from the borrowers is one of the biggest problems of almost all of them.
D.It is because most of them have a tendency to misutilize the funds.
E.Most banks there days have been facing a lot of different problems.
F.Most of the borrowers don’t have money to repay.

1.Which of the following should be the FOURTH statement after rearrangement?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E
Ans-(d) D

2.Which of the following should be the FIFTH statement after rearrangement?
(a) A
(b) B
(c) C 
(d) D
(e) E
Ans-(b) B

3.Which of the following should be the SIXTH (LAST) statement after rearrangement?
(a) A 
(b) B
(c) C 
(d) D
(e) E
Ans-(a) A 

4.Which of the following should be the SECOND statement after rearrangement?
(a) A 
(b) B
(c) C 
(d) D
(e) E
Ans-(c) C 

5.Which of the following should be the FIRST statement after rearrangement?
(a) A 
(b) B
(c) C 
(d) D
(e) E
Ans-(e) E

Ans-ECFDBA

Most banks there days have been facing a lot of different problems.Recovery of loans from the borrowers is one of the biggest problems of almost all of them.Most of the borrowers don’t have money to repay.It is because most of them have a tendency to misutilize the funds.Therefore, the banks should first examine thoroughly the genuineness of the clients and prevent them from turning into defaulters.Securitization Act provides teeth to banks to deal well with such defaulters.

Directions (6-15): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error; if any, will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is (e). (Ignore errors of punctuation, if any)

6.Today most employees complain (a)/ of suffering for the stress (b)/ of attending to (c)/ rude customers all day. (d)/  No error. (e) 
Ans- b. From is used in the place of for.

7.The main advantage India has (a)/ over other countries is (b)/ its large human capital which (c)/ make it an ideal outsourcing base. (d)/  No error (e)
Ans- d , makes is used in the place of make.

8.Since the tenant failed (a)/ to pay his rent on time (b)/ the landlord denied him (c)/ access to the premise. (d)/ No error (e) 
Ans- d, premises is used in the place of premise

9.The judge has directed to (a)/ the accused and the complainant (b)/ not to interfere with (c)/ the witness in any manner. (d)/ No error (e)
Ans- a, To is not used.

10.There will be several (a)/ new visa application centres opened (b)/ in metros across the country (c)/  to easy the pressure on embassies. (d)/ No error (e)
Ans- d, ease is used in the place of easy.


11 comments: