English Practice Questions For IBPS SO Prelims 2017

Dear Aspirants,

English Practice Questions For IBPS SO Prelims 2017

English Section is a topic that is feared by most of the candidates appearing in the IBPS SO and IBPS Clerk Mains Exam. Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. Through such English Quizzes for IBPS Clerk, IBPS SO and other upcoming exams, we will provide you with all types of high-level questions to ace the questions based on new pattern English for IBPS SO and IBPS Clerk Mains.

Directions (1-10): Which of the following words given below each question would provide the most appropriate meaning of the phrase given in bold in the following sentences?

Q1. My mother brought up that little matter of my prison record again.
(a) recognise
(b) mention
(c) view
(d) make
(e) carry

S1. Ans.(b)
Sol. bring up here means mention a topic. Hence the correct choice is option B.

Q2. My sister finds out that her husband has been planning a surprise party for her.
(a) say
(b)search
(c) discover
(d) see
(e) describe

S2. Ans.(c)
Sol. find out here means discover. Hence the correct choice is option C.

Q3. I forgot to buy groceries so I had to make do with what was left in the fridge.
(a) mention
(b) search
(c) find
(d) manage
(e) discover

S3. Ans.(d)
Sol. make do- to survive/get by with what you have at that moment.

Q4. Peter told his boss that he wouldn’t quit. He’s in it for the long haul.
(a) receive 
(b) shouting
(c) prolonged
(d) reference 
(e) difficult

S4. Ans.(c)
Sol.  a long haul- the long road; the option that takes the most time,a prolonged and difficult effort or task.

Q5. Jason called the wedding off because he wasn't in love with his fiancĂ©.
(a) referred 
(b) cancel
(c) call
(d) summon
(e) preponed

S5. Ans.(b)
Sol. call something off -cancel.

Q6. He's lucky to be alive. His shop was done over by a street gang.
(a) push
(b) ransack
(c) hide
(d) seek
(e) abandon 

S6. Ans.(b)
Sol. do somebody/ something over- beat up, ransack.

Q7. Most of my make-up wore off before I got to the party.
(a) shine 
(b) glitter 
(c) touch up
(d) fade away
(e) beautify

S7. Ans.(d)
Sol. wear off-fade away.

Q8. The Freedom of Information Act was Watered down by the Government and didn't give ordinary people much access to official data files.
(a) presented 
(b) layout 
(c) weaken 
(d) downward 
(e) received

S8. Ans.(c)
Sol. Water down -Make something weaker and less effective.

Q9. I take after my mother. We are both impatient.
(a) engage 
(b) resemble 
(c) care
(d) ask
(e) fight

S9. Ans.(b)
Sol. take after somebody- resemble a family member.

Q10. I don't think he will give in to your requests if you keep pestering him.
(a) capitulate
(b) listen
(c) deny
(d) assist
(e) overpower

S10. Ans. (a)
Sol.
give in - cease fighting or arguing; admit defeat; capitulate.


Print Friendly and PDF