English Questions For IBPS PO and Clerk Exam 2017

Dear Students,

English Questions For IBPS PO and Clerk Exam 2017

English Section is a topic that is feared by most of the candidates appearing in the IBPS PO Exam. Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. Through such English Quizzes, we will provide you all types of high-level questions to ace the questions based on new pattern English section of banking exams.

Directions (1-15): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error if any will be in one part of the sentence, the number of that part will be the answer. If there is no error, mark (e) as the answer. (Ignore errors of punctuation, if any.)

Q1. There is no denying that reward programmes (a)/ have a key role to play  in (b)/determining an organisation's (c)/ ability to attract and  retain the most competent talent.(d)/ No error(e).
S1. Ans.(e)
Sol. No error

Q2. Public sector enterprises (PSEs)(a)/ has been experiencing (b)/severe challenges in attracting, motivating (c)/ and  retaining their key staff. (d)/No error(e)
S2. Ans.(b)
Sol. 'have' been experiencing. Plural verb is needed here

Q3. A cabinet secretary-led (a)/inter-ministerial group (b)/is looking ways to rescue (c)/ telecom operators. (d)/No error(e)
S3. Ans.(c)
Sol. is looking 'at'  ways to rescue

Q4. The amount of money being (a)/managed for a fee is (b)/growing the fastest in Asia Pacific (c)/ than  anywhere in the world. (d)/No error(e)
S4. Ans.(d)
Sol. than  anywhere 'else' in the world.

Q5. Foreign investment increased with (a)/government moves to open up sectors, imports remained (b)/ cheap thanks  to globally depressed oil  prices, and economic  growth (c)/ ticked along at rates above 7 percent . (d)/No error(e)
S5. Ans.(e)
Sol. No error

Q6. Challenges aside, the last one year have seen many (a)/ transformations in the industry namely – initiation (b)/ of consolidation, higher data usage,  revamp of (c)/ pricing plans, and greater focus on quality, technology, and content.  (d)/No error(e)
S6. Ans.(a)
Sol.  Challenges aside, the last one year 'has' seen many -singular verb

Q7. India is undergoing a (a)/technology disruption phase where (b)/ telecom operators is modernising (c)/ networks  to keep up with rapid data growth . (d)/No error(e)
S7. Ans.(c)
Sol. telecom operators are modernising-plural verb

Q8. Most operators are now grappling (a)/ with the challenge (b)/of having to think (c)/ totally different about the network.  (d)/No error(e)
S8. Ans.(d)
Sol. totally 'differently ' about the network. An adverb is needed here.

Q9. In India, many cable (a)/ operators is (b)/offering broadband (c)/ services and will  offer digital content. (d)/No error(e)
S9. Ans.(b)
Sol. operators 'are' -plural verb

Q10. With the opening up of the (a)/ Indian economy for private  investment, PSEs have (b)/ become the happy  hunting ground for talent (c)/ the new investors seek to build there businesses with.  (d)/No error(e)
S10. Ans.(d)
Sol. the new investors seek to build 'their' businesses with - "there" refers to a place, "their" means belonging to, or associated with, a group of people (e.g., "their clothes" — clothes that belonged to them).

Q11. For India's growing startup ecosystem,(a)/ while on one hand there is a lot of untapped money sloshing around (b)/ to find its place, on  the other hand the number of investment opportunities (c)/ in high-quality  entrepreneurs has dramatically increased the last few years. (d)/No error(e)
S11. Ans.(e)
Sol. No error.

Q12. Despite employment growth, hours(a)/ per worker have continued to (b)/ decline  and involuntary part-time employment  has (c)/ increased in more then two-third of countries. (d)/No error(e)
S12. Ans.(d)
Sol. increased in more 'than' two-'thirds' of countries.

Q13. A weak first half has led to high (a)/credit risk, with (b)/ pockets of stressed debt that(c)/  may require inorganic funding,  said analysts of ICRA. (d)/No error(e)
S13. Ans.(e)
Sol. No error.

Q14. Somebody who has come from a (a)/small town, grown into the party  with all the support (b)/ of the leadership,  and if given such responsibility, it just (c)/ make you feel sometimes that cosmic grace is there . (d)/No error(e)
S14. Ans.(d)
Sol. 'makes' you feel sometimes that cosmic grace is there.

Q15. While AI is still a nascent subject (a)/to most in India, much countries including (b)/ China have begun investments in the area (c)/  to strengthen research in it.  (d)/No error(e)
S15. Ans.(b)
Sol. to most in India, many countries including.

You May also like to Read:

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.