English Questions For IBPS PO and Clerk Exam 2017

Dear Students,

English Questions For IBPS PO and Clerk Exam 2017

English Section is a topic that is feared by most of the candidates appearing in the IBPS PO Exam. Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. Through such English Quizzes, we will provide you all types of high-level questions to ace the questions based on new pattern English section of banking exams.

Directions (1-10):  In the questions given below, find out which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below should replace the phrase given in bold in the following sentence to make the sentence grammatically correct? If the sentence is correct as it is and no correction is required mark (e) as the answer. 

Q1. Please bear in me while I fill out the paperwork.
(a)bear under
(b)bear over
(c) bear with
(d)bear down on
(e) No improvement

S1. Ans.(c)
Sol.bear with- be patient
bear up - withstand
bear down on - bite

Q2. While we were discussing the situation, Terri broke up to give her opinion.
(a)break down
(b)break out
(c)break off
(d) broke in
(e) No improvement

S2. Ans.(d)
Sol.break in- interrupt
break  off - end something
break out- appear violently
break down -stop working properly
break down - become mentally ill

Q3. She turned down the new job in New York, because she didn't want to move.
(a)turn into
(b)turn in
(c)turn off
(d)turn  out
(e) No improvement

S3. Ans.(e)
Sol. turn down - refuse an offer; reject an application
turn out- audience members to a function
turn  off - stop the function of (a stove, a water faucet, a car, etc.)
turn into- become something different,
transform

Q4. I hadn't seen my cousin for years, and all of a sudden, he showed off at my workplace yesterday!
(a)showed down
(b)showed up
(c)show out
(d)showed about
(e) No improvement

S4. Ans.(b)
Sol. show up- arrive without previous notice
show off -boast, draw attention to oneself

Q5. I think you should stand out your older brother and tell him to stop pushing you around.
(a) stand for
(b)stand down
(c) stand up to
(d) stand by
(e) No improvement

S5. Ans.(c)
Sol.  stand up to -defend oneself against someone
or something Sol.
stand for-  tolerate
stand out- be very noticeable
stand  up- not arrive to a date or an
appointment (inf.)
stand by -wait

Q6. I didn't think she was going to make it, but she pulled through in the end.
(a)put out
(b)put  down
(c)put away
(d)put in
(e) No improvement

S6. Ans.(e)
Sol. pull through -barely survive
put out -extinguish (a fire)
put in - officially submit a request (in the armed forces or public
services)
put  down- insult, say bad things about

Q7. The company was losing money, so they had lay out 100 workers.
(a)lay away
(b)lay down
(c)lay into
(d)lay off
(e) No improvement

S7. Ans.(d)
Sol. lay off - suspend someone from a job(during a slow period)
lay into - scold or criticize severely
lay in on - scold or criticize severely lay down -establish (laws, rules)
lay away - save for the future

Q8. When my clothes got too small for me as a child, I handed them off to my sister.
(a) hand  down
(b) hand  in
(c) hand  back
(d) hand  over
(e) No improvement

S8. Ans.(a)
Sol. hand  down- give as an inheritance
hand  in - submit
hand  back - return
hand  over -relinquish control of

Q9. Some people get along paying taxes by hiring a good accountant.
(a) get away
(b) get by
(c) get around
(d) get ahead of
(e) No improvement

S9. Ans.(c)
Sol. get around -avoid someone or something
get away-escape
get by -survive without having the
things you need or want
get along- have a good relationship
get ahead of -surpass

Q10. Microsoft is coming by a new video game system next month.
(a) come over
(b)coming out with
(c) come through
(d) come into
(e) No improvement

S10. Ans.(b)
Sol. come out with - produce and distribute a product
come over -visit someone at their
come to -regain consciousness
come through -do what is needed or expected
come by -visit a person at their house
come into - inherit

Directions (11-15): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.

A. As a member of the Indian Angel Network, or IAN, the country's largest grouping of early-stage investors known better as angels, Roy made his first investment in a startup called Knowcross Solutions in 2006.

B. For India's growing startup ecosystem, while on one hand there is a lot of untapped money sloshing around to find its place, on the other hand the number of investment opportunities in high-quality entrepreneurs has dramatically increased the last few years.

C.  Over the next eight years or so, he invested in about 25 startups.

D. Then, as India's maturing startup ecosystem entered its next phase of growth, Roy picked up his pace of investments. He now has about 50 startups in his portfolio, including Wowmomos and Vienova Education

E. "Often, investors become choosy and so are interpreted wrongly as being slow and cautious," said Raman Roy, who, besides being a pioneer of India's business process outsourcing industry, was also among the earliest to recognize the tremendous potential of domestic startups.


Q11. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
(a) A
(b) C
(c) D
(d) E
(e) B

Q12. Which of the following should be the FIFTH(last) sentence after rearrangement? 
(a) B
(b) C
(c) D
(d) E
(e) A

Q13.  Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
(a) C
(b) B
(c) E
(d) A
(e) D

Q14. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
(a) A
(b) E
(c) D
(d) B
(e) C

Q15.  Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
(a) E
(b) A
(c) B
(d) C
(e) D

S11. Ans.(A)
Sol. BEACD is the correct sequence of the passage

S12. Ans.(C)
Sol. D is the concluding statement

S13. Ans.(B)
Sol. B statement is the first statement as it introduces the idea.It talks about investment opportunities.

S14. Ans.(e)
Sol. Statement C is the fourth statement

S15. Ans.(a)
Sol. Statement E is the second sentence which gives paragraph formation a coherent meaning. It further explains investors


Print Friendly and PDF