English Questions For IBPS PO and Clerk Exam 2017

Dear Students,

English Questions For IBPS PO and Clerk Exam 2017

English Section is a topic that is feared by most of the candidates appearing in the IBPS PO Exam. Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. Through such English Quizzes for IBPS Clerk, IBPS PO and other upcoming exams, we will provide you all types of high-level questions to ace the questions based on new pattern English for IBPS PO.

Directions (1-15): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error if any will be in one part of the sentence, the number of that part will be the answer. If there is no error, mark (e) as the answer. (Ignore errors of punctuation, if any.)

Q1. In order to foster genuine recovery, the government (a)/ must undertake pro-market reforms (b)/ that can help the economy quick recover (c)/ from the shocks of demonetisation and GST. (d)/ No error /(e)

S1. Ans.(c)
Sol. that can help the economy 'quickly' recover

Q2. Recent debates, whether over refugees, the (a)/ right to dissent, or gender violence, suggest (b)/ that India is becoming a nation devoid from compassion for those who (c)/ are persecuted even to the point of murder. (d)/ No error /(e)

S2. Ans.(c)
Sol. that India is becoming a nation devoid 'of' compassion for those who

Q3. If Indian intelligence agencies have identified (a)/ terrorists and/or criminals amongst the (b)/ refugees, they should arrest and hand them over for trial in Myanmar, or (c)/ try them in India’s own courts.(d)/ No error /(e)

S3. Ans.(e)
Sol. No error

Q4. A distributor buys electricity from a generator, adds (a)/transmission and distribution charges, a charge to recover(b)/ technical losses, operating expenses, (c) and his profit to determining the tariff to be charged from a consumer.(d)/ No error /(e)

S4. Ans.(d)
Sol. and his profit to 'determine' the tariff to be charged from a consumer

Q5. In recent years, a large capacity (a)/ based on variable renewable energy (VRE)(b)/ sources have been (c)/ connected to the grid. (d)/ No error /(e)

S5. Ans.(c)
Sol. sources 'has' been connected to the grid.

Q6. When a serum sample from a patient is added (a)/ on the chromatography paper where (b)/ the antibody is spotted, the antigen present (c)/ in the serum binds to the first antibody.(d)/ No error /(e)

S6. Ans.(e)
Sol.  No error

Q7. Seventy years ago, when introducing the draft (a)/ Constitution of India, B.R. Ambedkar warned that (b)/ democracy “is only a top-dressing on Indian soil (c)/ who is essentially undemocratic.”(d)/ No error /(e)

S7. Ans.(d)
Sol. 'which' is essentially undemocratic.

Q8.  Never before has India been subjected to such a (a)/ barrage of illiberal opinion by (b)/ elected representatives, even to the (c)/ extent of justification violation of the law.(d)/ No error /(e)

S8. Ans.(d)
Sol. extent of 'justifying' violation of the law

Q9.  Many advanced democracies used networked EVMs, who (a)/ raised the question of remote (b)/ manipulation through viruses and(c)/  malware, compelling many of them to revert to paper ballots. (d)/ No error /(e)

S9. Ans.(a)
Sol. Many advanced democracies used networked EVMs, 'which '

Q10. One of the rapid tests available (a)/ are capable of (b)/differentiating the (c)/ four dengue virus serotypes.(d)/ No error /(e)

S10. Ans.(b)
Sol. 'is' capable of

Q11.  Over the past two decades, policy attention (a)/  have tilted towards road projects, with (b)/ just token appreciation of the (c)/ challenges faced by public transport users. (d)/ No error /(e)

S11. Ans.(b)
Sol.   'has' tilted towards road projects, with

Q12.  Reforming archaic transport planning (a)/ and management for (b)/ urban India remains the (c)/ still bigger challenge. (d)/ No error /(e)

S12. Ans.(e)
Sol. No error

Q13. The political turmoil would not have come to (a)/ such a situation has the (b)/ Governor directed the government to seek a (c)/ confidence vote earlier.(d)/ No error /(e)

S13. Ans.(b)
Sol. such a situation 'had' the . 'Had' +'would have'

Q14. Raising questions about the need for bullet (a)/ trains when local train services (b)/ cannot be handled (c)/ properly are inappropriate.(d)/ No error /(e)

S14. Ans.(d)
Sol. properly 'is' inappropriate.

Q15. The EC has so far demonstrating that the voting process (a)/ is robust and its machines are continually (b)/ upgraded to meet possible challenges, but there are other concerns (c)/ regarding the use of technology that it must be aware . (d)/ No error /(e)


S15. Ans.(a)
Sol. The EC has so far 'demonstrated' that the voting process 

You May also like to Read:

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.


Print Friendly and PDF

2 comments:

  1. In 3rd one why not to will come before Myanmar!!!

    ReplyDelete