English Questions For IBPS RRB PO and Clerk Exam 2017

Dear Students,

English Questions For IBPS RRB PO Exam 2017

English Section is a topic that is feared by most of the candidates appearing in the IBPS PO  Exam. Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. Through such English Quizzes, we will provide you all types of high-level questions to ace the, word usage questions based on Phrasal verbs, new pattern English section of banking exams. The Most Important Phrasal Verbs -Part III pdf download from here.

Directions (1-15): Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below should replace the phrase given in bold in the following sentences to make the sentence grammatically meaningful and correct. If the sentence is correct as it is and there is no correction required mark (e) as the answer.

Q1. Uncle Heine didn't have much money, but he always seemed to get over without borrowing money from relatives.
(a)get along
(b)get by
(c)get into
(d)get through
(e)No improvement

S1. Ans.(b)
Sol.get by-survive

Q2. We used to just drop at, but they were never home, so we stopped doing that.
(a)drop on
(b)drop by
(c)drop in
(d)drop over
(e)No improvement

S2. Ans.(b)
Sol.drop by-visit without appointment

Q3.He was hit on the head very hard, but after several minutes, he started to come by again.
(a)come to
(b)coming in
(c)come over
(d)come back
(e)No improvement

S3. Ans.(a)
Sol.come to-regain consciousness

Q4. The star player talked through to the coach and was thrown off the team.
(a)talked on
(b)talked at
(c)talked around
(d)talked back
(e)No improvement

S4. Ans.(d)
Sol.talk back to-answer impolitely

Q5.It's typical of a jingoistic country that the citizens look over on their geographical neighbors
(a)look by
(b)look off
(c)look down
(d)look around
(e)No improvement

S5. Ans.(c)
Sol. look down on-despise

Q6. Mark was sick and had to miss the party, so please don’t bring it about, I don’t want him to feel bad for missing it.
(a)bring it in
(b)bring it upon
(c)bring it up
(d)bring it off
(e)No improvement

S6. Ans.(c)
Sol.Bring up — To mention something. (Note: The two parts of this phrasal verb can be separated.)

Q7. To use someone’s knowledge: “I may need to call up the university’s excellent professors in order to answer your question
(a)call upon
(b)call off
(c)call in
(d)call on
(e)No improvement

S7. Ans.(d)
Sol. Call on — This can mean either to visit someone or to use someone’s or something’s knowledge.

Q8. The country went through most of its coal reserves in one year. Did he go through all his money already?
(a)go over
(b)go off with
(c)go about
(d)go on with
(e)No improvement

S8. Ans.(e)
Sol. go through-use up; consume

Q9. The boys promised to check in the condition of the summer house from time to time.
(a)check over
(b)check up on
(c)check up at
(d)check about
(e)No improvement

S9. Ans.(b)
Sol. check up on-examine, investigate

Q10. While driving, to get in front of another car suddenly: “That red car just cut me out and I almost crashed into it.”
(a)cut me off
(b)cut me with
(c)cut me away
(d)cut me from
(e)No improvement

S10. Ans.(a)
Sol. Cut off — This phrase can be used in several ways, but its general meaning is “to interrupt or stop something.” (Can be separated.)

Q11. Some scientists think we need to wake up for climate change.
(a)wake up with
(b)wake up about
(c)wake up at
(d)wake up to
(e)No improvement

S11. Ans.(d)
Sol. To wake up to something is to become aware of a problem, or understand the truth about it.

Q12. She was very cut up about coming second as she thought she deserved to win.
(a)cut out
(b)cut away
(c)cut down
(d)cut off
(e)No improvement

S12. Ans.(e)
Sol. Be cut up-Be upset

Q13. She was going to tell her boss exactly what she thought but bottled up in the end.
(a)bottled down
(b)bottled out
(c)bottled away
(d)bottled off
(e)No improvement

S13. Ans.(b)
Sol. Bottle out-Lack courage to do something

Q14.It took them six months to do off the house before they could actually move in.
(a)do over
(b)done up
(c)do away
(d)do up
(e)No improvement

S14. Ans.(d)
Sol. Do up-Repair and renovate.

Q15. She didn't get over till well after twelve o'clock because she'd been out for a few drinks with her mates.
(a)get away
(b)get to
(c)get in
(d)get off
(e)No improvement

S15. Ans.(C)
Sol. Get in-Arrive home.

You May Also Like to Read:

Print Friendly and PDF

4 comments: