English Questions For IBPS RRB PO and Clerk Exam 2017

Dear Students,

English Questions For IBPS RRB PO Exam 2017

English Section is a topic that is feared by most of the candidates appearing in the IBPS PO  Exam. Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. Through such English Quizzes, we will provide you all types of high-level questions to ace the, word usage questions based on Phrasal verbs, new pattern English section of banking exams.

Directions (1-5): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error if any will be in one part of the sentence, the number of that part will be the answer. If there is no error, mark (e) as the answer. (Ignore errors of punctuation, if any.)

Q1. In the absence of the required talent pooling  (a)/in the party, he has endeavored  (b)/to enhance the performance levels of (c)/the Cabinet by infusing known bureaucratic talent.(d) /no error(e)/

S1. Ans.(a)
Sol.In the absence of the required talent 'pool'

Q2.Though we has had many women in important(a)/ positions, even as President, Prime Minister (b)/and Speaker, there has not been much improvement in the (c)conditions of millions of Indian women.(d)no error(e)/

S2. Ans.(a)
Sol.Though we have had many women in important

Q3.Economic reforms have (a)/yet not gained speed (b)/ while the issue of(c)/ unemployment remains unsolved.(d)/no error(e)/

S3. Ans.(b)
Sol.not yet gained speed

Q4.Visa laws are one of the legitimised (a)/controlling methods of modern nation (b)/ states to keeping out the (c)/‘undesirables’; a type of modern-day colonisation.(d)/no error(e)/

S4. Ans.(c)
Sol. states to keep out the

Q5. Spending a night in the security stronghold of a (a)/remote town in Kazakhstan also coerced me at think (b)/about my own identity as a law-abiding Indian and its value within (c)/both an ultra-nationalist India and other parts of the world.(d)/no error(e)/

S5. Ans.(b)
Sol. remote town in Kazakhstan also coerced me to think

Directions (6-10): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.

A.We look at the aggregate of all spending, whether on consumption, or by foreigners buying our exports, or on investments into new factories and projects.

B. The GDP is measured in at least two different ways.

C.The growth in GDP can be traced to the growth and vigor of each f these components.

D.while the second is by looking at the spending side.

E.The first is by looking at the production side

F.In addition, we also have government spending.

Q6. Which of the following will be the LAST sentence?
(a)A
(b)B
(c)C
(d)E
(e)D

S6. Ans.(C)
Sol. Correct sequence is BEDAFC.
The growth in GDP can be traced to the growth and vigour of each of these components.

Q7. Which of the following will be the SECOND sentence?
(a)C
(b)B
(c)F
(d)D
(e)E

S7. Ans.(E)
Sol. Correct sequence is BEDAFC.
The first is by looking at the production side

Q8. Which of the following will be the FIFTH sentence?
(a)F
(b)A
(c)B
(d)D
(e)C

S8. Ans.(A)
Sol. Correct sequence is BEDAFC. In addition we also have government spending.

Q9. Which of the following will be the FIRST sentence?
(a)E
(b)F
(c)D
(d)B
(e)A

S9. Ans.(D)
Sol.Correct sequence is BEDAFC.
The GDP is measured in at least two different ways.

Q10. Which of the following will be the FOURTH sentence?
(a)E
(b)A
(c)C
(d)D
(e)F

S10. Ans.(B)
Sol.Correct sequence is BEDAFC.
We look at the aggregate of all spending, whether on consumption, or by foreigners buying our exports, or on investments into new factories and projects.

Directions (11-15): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.

A. Indeed our exports are barely up 12% since January, whereas imports are up more than 30%.

B. But thanks to the strong rupee, this trend is weakening.

C. This directly hurts our export prospects.

D. Since January the rupee is 7% stronger compared to the American dollar.

E. It is stronger than its Asian peer currencies too, including China, the Philippines, Indonesia and Thailand.

F. Since last October, our export growth has begun showing positive growth, after a long phase of negative growth for 18 months.

Q11. Which of the following will be the LAST sentence?
(a)D
(b)A
(c)B
(d)C
(e)F

S11. Ans.(B)
Sol.Correct sequence is DECFBA.
Indeed our exports are barely up 12% since January, whereas imports are up more than 30%.

Q12. Which of the following will be the SECOND sentence?
(a)E
(b)D
(c)A
(d)B
(e)F

S12. Ans.(A)
Sol.Correct sequence is DECFBA
It is stronger than its Asian peer currencies too, including China, the Philippines, Indonesia and Thailand.

Q13.  Which of the following will be the FIFTH sentence?
(a)F
(b)B
(c)A
(d)E
(e)D

S13. Ans.(B)
Sol.Correct sequence is DECFBA
But thanks to the strong rupee, this trend is weakening.

Q14.  Which of the following will be the FIRST sentence?
(a)A
(b)B
(c)C
(d)D
(e)E

S14. Ans.(D)
Sol.Correct sequence is DECFBA
Since January the rupee is 7% stronger compared to the American dollar.

Q15. Which of the following will be the FOURTH sentence?
(a)B
(b)F
(c)A
(d)B
(e)C

S15. Ans.(B)
Sol.Correct sequence is DECFBA
Since last October, our export growth has begun showing positive growth, after a long phase of negative growth for 18 months.


Print Friendly and PDF

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.