English Questions For IBPS RRB PO and Clerk Mains 2017

Dear Students,

English Questions For IBPS RRB PO and Clerk Exam 2017

English Section is a topic that is feared by most of the candidates appearing in the IBPS RRB PO and Clerk Exam. Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. Through such English Quizzes for IBPS RRB Clerk, IBPS RRB PO and other upcoming exams, we will provide you with all types of high-level questions to ace the questions based on new pattern English for IBPS RRB PO.

Directions (1-10): Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below should replace the phrase given in bold in the following sentences to make the sentence grammatically meaningful and correct. If the sentence is correct as it is and there is no correction required mark (e) as the answer.

Q1. While we were discussing the situation, Nancy broke down to give her opinion.
(a) broke in
(b) broke into
(c) broke up
(d) broke for
(e) No improvement required

S1. Ans.(a)
Sol.break in - interrupt a discussion

Q2. We need to have a meeting this week in order to iron on the distribution problems.
(a) iron off
(b) iron out
(c) iron upon
(d) iron in
(e) No improvement required

S2. Ans.(b)
Sol.iron out- eliminate

Q3. When the sun goes down, it moves down in the sky until it cannot be seen anymore
(a) go below
(b) goes away
(c) goes back
(d) goes off
(e) No improvement required

S3. Ans.(e)
Sol. No improvement required
go down means set (sun)

Q4. The manager warned his young players not to get carried off by the emotion of the occasion.
(a) carried back
(b) carried down
(c) carried upon
(d) carried away
(e) No improvement required

S4. Ans.(d)
Sol. carry away- to become so excited about something

Q5. What the problem  comes for to is 'Will the consumer be willing to pay more for a higher quality product?'
(a) comes for as
(b) comes in at
(c) comes down to
(d) comes by to
(e) No improvement required

S5. Ans.(c)
Sol. come down to- mean, signify

Q6. When the police started asking questions, the suspect clammed up.
(a) clammed upon
(b) clammed down
(c) clammed on
(d) clammed away
(e) No improvement required

S6. Ans.(e)
Sol. clam up- To refuse to speak
clamp down on- To act strictly to prevent something

Q7. Our English teacher told us down for throwing paper aeroplanes in class.
(a) told of
(b) told off
(c) told up
(d) told away
(e) No improvement required

S7. Ans.(b)
Sol. To tell off somebody (or tell somebody off) is to speak angrily to someone
because they have done something wrong

Q8. You were so tired after the game that you nodded down on the couch.
(a) nodded out
(b) nodded away
(c) nodded up
(d) nodded off
(e) No improvement required

S8. Ans.(d)
Sol. nod off- To fall asleep

Q9. The director has come around off a lot of criticism over his handling of the affair.
(a) come at for
(b) come out in
(c) come about  in
(d) come in for
(e) No improvement required

S9. Ans.(d)
Sol. come in for- receive, be the object of criticism

Q10. I always looked up at my grandfather. He was a great man.
(a) looked up to
(b) looked in to
(c) looked out at
(d) looked up on
(e) No improvement required

S10. Ans.(a)
Sol. look up to- To admire

Direction(11-15)  In each of the following sentences, there is a blank space, followed by some choices of words given in options. You have to determine which of these words fits well in all making them meaningful and grammatically correct. Word can be modified according to the tense of the sentence keeping the meaning of root word intact. If none of these words fit well, mark your answer as none of these.

Q11. 
I.   They eventually _______ him over with some persuasive arguments.
II.  It was a challenge, but we _______ out in the end.
III.  I feel like I can't _______. Nothing I do seems to make any difference.
(a) talk
(b) walk
(c) win
(d) get
(e) see

S11. Ans.(c)
Sol. win (someone) over- to persuade (someone) to accept and support something (such as an idea) after opposing it
can't win informal — used to say that success is not possible for someone in a particular situation

Q12. 
I.   Students go to health _______ for medical attention.
II. The lawyers offer their _______ for free to those who cannot afford to pay.
III. They made sure there was a car at her _______ when she got there.
(a) camp
(b) demo
(c) checkup
(d) place
(e) service

S12. Ans.(e)
Sol. at someone's service-  ready or available for someone's use, work done by an organization or person that does not involve producing goods, an organization, company, or system that provides something to the public

Q13. 
I.   Her ________ with the museum lasted over two decades.
II. The teacher tried to ________ all the children in the game.
III. She remained ________ with the organization for many years.
(a) add
(b) connection
(c) bring
(d) involve
(e) interest

S13. Ans.(d)
Sol.
I. Her involvement with the museum lasted over two decades.
II. The teacher tried to involve all the children in the game.
III. She remained involved with the organization for many years.
to cause (someone) to be associated with someone or something, to have or include (someone or something) as a part of something

Q14. 
I. He's going to be ________ the company soon and starting his own business.
II. The starting quarterback had to ________ the game because of an injury.
III. Did you ________ your key in the door again?
(a) going
(b) join
(c) leave
(d) see
(e) withdraw

S14. Ans.(c)
Sol.  to stop attending, belonging to, or working for (a school, a group, an organization, etc.),to go away and allow or cause (something or someone) to remain

Q15. 
I.   He signed an __________  to buy the property.
II. They have been unable to reach __________ about how to achieve reform.
III. Any changes to the plan require the __________ of everyone involved.
(a) document
(b) agreement
(c) news
(d) envelop
(e) engagement

S15. Ans.(b)
Sol. an arrangement, contract, etc., by which people agree about what is to be done, the act of agreeing, a situation in which people share the same opinion: a situation in which people agree


You May also like to Read:
     

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments