English Questions For IBPS RRB PO Exam 2017

Dear Students,

English Questions For IBPS RRB PO Exam 2017

English Section is a topic that is feared by most of the candidates appearing in the IBPS RRB Mains Exam. Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. Through such English Quizzes, we will provide you all types of high-level questions to ace the, word usage, new pattern English section of banking exams.

Direction(1-15): Find out the error, if any. If there is no error, the answer is (e), i.e. No error. (Ignore the errors of punctuation, if any.)

Q1. India’s travel and tourism (a)/ industry is poised (b)/ on growth at seven (c)/ percent this year alone. (d)/ No error (e).

S1. Ans.(c)
Sol.
Use ‘to grow’ in place of ‘on growth’. or (replace 'at' with 'by')
Q2. The Ministry was considered (a)/ several proposals for the (b)/ development of small and medium (c)/ enterprises during Budget discussions. (d)/ No error (e).

S2. Ans.(a)
Sol.
Remove ‘was’. [The doer is given, so keep this part of the sentence in the active voice.]

Q3. The amount of foreign (a)/ direct investment in (b)/ the country in 2008 is (c)/ doubled that received in 1997 (d)/ No error (e).

S3. Ans.(d)
Sol.
Use ‘double’ in place of ‘doubled’.

Q4. Government officials have been working (a)/ overtime to answer queries raised (b)/ by banks on numerous of (c)/ issues pertaining to the loan waiver. (d)/ No error (e).

S4. Ans.(c)
Sol.
Either remove ‘of’ or use ‘a number of’ in place of ‘numerous of’. [Numerous + Plural Noun]

Q5. We have sought (a)/ clearance in (b)/ additional expenditure incurred (c)/ during the project (d)/ No error (e).

S5. Ans.(b)
Sol.
Use ‘for’ in place of ‘in’. [Clearance (when it means ‘among’) + for]

Q6. The Reserve Bank of India’s decision (a)/ to waive ATM charges (b)/ have put banks (c)/ in a difficult position (d)/ No error (e).

S6. Ans.(c)
Sol.
Use ‘has’ in place of ‘have’. [Subject (Decision) is singular]

Q7. The Finance Minister’s view (a)/ is that the scheme will ensure (b)/ that millions of farmers will be (c)/ lifted out of poverty (d)/ No error (e).

S7. Ans.(c)
Sol.
Use ‘are’ in place of ‘will be’. [Ensure + that + Simple Present]

Q8. Although he was expected (a)/ to work quite hard (b)/ he could not do so (c)/ owing to his prolonged illness (d)/ No error (e).

S8. Ans.(e)
Sol.
No error.

Q9. Just before the demonstration started (a)/ the police arrive at the site (b)/ as if they had (c)/ received information (d)/ No error (e).

S9. Ans.(b)
Sol.
Use ‘arrived’ in place of ‘arrive’.

Q10. Some people like (a)/ to do some social (b)/ work even though (c)/ it lacks resources (d)/ No error (e).

S10. Ans.(d)
Sol.
Use ‘they lack resources’ in place of ‘it lacks resources’.

Q11. A group of youngsters (a)/ has lend financial assistance (b)/ to the flood-affected (c)/ people of the villages (d)/ No error (e).

S11. Ans.(b)
Sol.
Use ‘have lent’ in place of ‘has lend’. [Has/Have + V3]

Q12. If you want to (a)/ ensure prompt service (b)/ please have contact LIS (c)/ as soon as possible (d)/ No error (e).

S12. Ans.(c)
Sol.
Remove ‘have’.

Q13. The list of candidates admitted (a)/ to the test should be remain (b)/ with the invigilator (c)/ during the test (d)/ No error (e).

S13. Ans.(b)
Sol.
Remove ‘be’ after ‘should’.

Q14. While the issue was no longer (a)/ as serious as the demise or survival of the company (b)/ the ultimate fate of this national treasure (c)/ was far off settled (d)/ No error (e)

S14. Ans.(d)
Sol.
Use ‘far from’ in place of ‘far off’.

Q15. Where the default is willful and deliberately (a)/ legal steps should be taken promptly (b)/ after obtaining approval (c)/ from the appropriate authority (d)/ No error (e).

S15. Ans.(a)
Sol.
Use ‘deliberate’ in place of ‘deliberately’. [Adjective/Adverb + Noun]

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

1 comment

Unknown said...

only 11/15 plz sugest me yar bahut km hy ye to