New Pattern Fillers Questions For IBPS PO and Clerk 2017

Dear Students,

English Questions For IBPS RRB PO Exam 2017

English Section is a topic that is feared by most of the candidates appearing in the IBPS PO  Exam. Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. Through such English Quizzes, we will provide you all types of high-level questions to ace the, Fillers Questionsword usage, new pattern English section of banking exams. Read 5 Tips and Tricks To Solve New Pattern Fillers Questions from here.

Direction(1-15): In the Questions given below, there are two statements, each statement consists of a blank. You have to choose the option which provides the correct set of words that fits in the blanks in both the statements appropriately making them meaningful and grammatically correct.

Q1.A. The administration ______ protesters by agreeing to consider their demands.
B.The angry customer was not _____ by the clerk's apology. 
(a)poked
(b)incite
(c)aggravate
(d)placated
(e) evoke

S1. Ans.(d)
Sol. placated-make (someone) less angry or hostile.

Q2.A.There are some questions about the applicant's mental ____.
B.Test the platform for ____ before using it. 
(a)investigate
(b)keenness
(c)stability
(d)sharpness
(e)durability 

S2. Ans.(c)
Sol.stability- the quality or state of being stable

Q3. A.The five men, their Land Rover, and their supplies were loaded into the _____military aircraft.
B.A _____ solar storm could fry power grids, knocking out electricity for months.
(a)minute
(b)gigantic
(c)contented
(d)concise
(e)analogy

S3. Ans.(b)
Sol. gigantic -extremely large

Q4. A.Have a plan but be _____ and adjust to emerging realities.
b.She's been doing exercises to become stronger and more ____.
(a)rigid
(b)wise
(c)smart
(d)flexible
(e)innate

S4. Ans.(d)
Sol. flexible -capable of bending easily without breaking;(of a person) ready and able to change so as to adapt to different circumstances.

Q5. A.In science, it only takes one exception to ____ a rule.
B.Can we commission a poll to confirm or ____ that thesis?
(a)distinguish
(b)put above
(c)disprove
(d)trivial
(e) maintain

S5. Ans.(c)
Sol. disprove-prove that (something) is false.

Q6. A.One didn't keep maps of the location of ___ they were hiding.
B.the mid-1980s saw an intensification of interest in community care, as _____ by the publication of four major reports
(a)witnesses
(b)said
(c)seen
(d)place
(e)people 

S6. Ans.(a)
Sol.witness- be a sign or proof of (something); serve as evidence.

Q7. A. The visit was an ___ of the improvement in relations between the countries
B.There is no _____that either side is going to give up.
(a)submit
(b)indication
(c)subject
(d)clue
(e)dedication 

S7. Ans.(b)
Sol.indication- a sign or piece of information that indicates something.

Q8. A.He didn't seem like the kind whose moods ______ like her father's.
B.He looked uncomfortable and his gaze ____ absently to the cabinets.
(a)looks
(b)stabilize
(c)transferred
(d)twist
(e)shifted

S8. Ans.(e)
Sol. shifted-move or cause to move from one place to another, especially over a small distance.

Q9. A. He couldn't understand how such an awful substance could ____ so much emotion in him.
B. These sudden congealments in the state of revery, which a single word suffices to ____, do occur.
(a)need
(b)ask
(c)mediate
(d)evoke
(e)stifle

S9. Ans.(d)
Sol.evoke-bring or recall (a feeling, memory, or image) to the conscious mind 

Q10.A.  Their newest ___ allows you to order their products online.
B. I realize now my ____ was doomed to failure from the start as my target was far better protected than I sensed.
(a) compel
(b) instinct 
(c) keen
(d) interest
(e) venture

S10. Ans.(e)
Sol.venture- an undertaking involving uncertainty as to the outcome, especially a risky or dangerous one

Q11. A.They tried to ____ funds that were raised for his legal defense.
B.he always strains to _____ the most somber truths
(a)freeze
(b)seize
(c)cease
(d)find
(e)terminate

S11. Ans.(b)
Sol. seize -understand (something) quickly or clearly.

Q12. A.What he had just seen was no longer the ____and simple eye of a child
B.I'm not so____  as to believe everything he says
(a)ingenuous
(b)indigenous
(c)innovative
(d)interested
(e)anxious

S12. Ans.(a)
Sol.ingenuous- (of a person or action) innocent and unsuspecting.

Q13. A. She was ____ with the job of organizing the reception
B.All employees ____ with the care of children are checked by the police.
(a)thrust
(b)entrusted
(c)seen
(d)nurtured
(e)awarded 

S13. Ans.(b)
Sol. entrusted-assign the responsibility for doing something to (someone).

Q14. A.foreigners in France illegally should be sent home, their employers ____ and border controls tightened up
B.His actions were not ___ by his superiors
(a)described
(b)redone
(c)sanctioned
(d)originally
(e)categorise

S14. Ans.(c)
Sol. sanction- to officially accept or allow (something)

Q15. A.I would like to ____my estimate.
B.The text has been _____ and published in a new edition.
(a)mend
(b)revised
(c)qualified
(d)set
(e)amend

S15. Ans.(b)
Sol. revised- to change, improve, or make additions to something such as a book, law, or piece of writing

You May Also Like to Read:


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.


Print Friendly and PDF

2 comments:

  1. Very nice post, had a great time. Thanks for sharing

    ReplyDelete
  2. I think this is an informative post and it is very useful and knowledgeable. I really enjoyed reading this post. big fan, thank you!

    ReplyDelete