SANDEEP




Q1. B is twice efficient as A and A can do a piece of work in 15 days. A started the work and after a few days B joined him. They completed the work in 11 days, from the starting. For how many days did they work together?
1 day
2 day
6 days
5 days
None of these
Solution:

Q2. A, B, C and D purchased a restaurant for Rs. 56 lakhs. The contribution of B, C and D together is 460% of A alone, the contribution of A, C and D together is 366.66% that of B’s contribution and the contribution of C is 40% that of A, B and D together. The amount contributed by D 
10 lakhs
12 lakhs
16 lakhs
18 lakhs
None of these
Solution:
D

Q3. If the selling price of a mat is five times the discount offered and if the percentage of discount is equal to the percentage profit, find the ratio of the discount offered to the cost price. 
11 : 30
1 : 5
1 : 6
7 : 30
None of these
Solution:
D


Q4. Two equal sums were lent, one at the rate of 11% p.a. for five years and the other at the rate of 8% p.a. for six years, both under simple interest. If the difference in interest accrued in the two cases is Rs 1008. Find the sum. 
Rs 11,200
Rs 5,600
Rs 12,600
Rs 14,400
None of these
Solution:
D


Q5. A can do some work in 24 days, B can do it in 32 days and C can do it in 60 days. They start working together. A left after 6 days and B left after working for 8 days. How many more days are required to complete the whole work? 
30
25
22
20
None of these
Solution:
C


Q6. 
if x < y
if x > y
if x ≤ y
if x ≥ y
If x = y or no relation can be established
Solution:
A


Q7. 
if x < y
if x > y
if x ≤ y
if x ≥ y
If x = y or no relation can be established
Solution:
B


Q8. 
if x < y
if x > y
if x ≤ y
if x ≥ y
If x = y or no relation can be established
Solution:
D


Q9. 
if x < y
if x > y
if x ≤ y
if x ≥ y
If x = y or no relation can be established
Solution:
E


Q10. 
if x < y
if x > y
if x ≤ y
if x ≥ y
If x = y or no relation can be established
Solution:
E


Directions (11-15): The following chart represent the Percentage of profit by X, Y and Z in Given Six years 

Q11. If Income of X in 1992 is equal to expenditure of Y in 1994, what is the profit of X in 1992 if income of Y in 1994 is Rs. 7 Lac. 
2,00,000
3,00,000
1,00,000
1,54,000
None of these
Solution:
C


Q12. What is the average income of X in all these years if expenditure of X in 1991 is Rs 1 Lac and it increases by Rs. 50,000 every year? 
3.268 lacs
3.146 lacs
3.852 lacs
3.500 lacs
4.325 lacs
Solution:
B


Q13. In 1995, expenditure of X, Y and Z are in ratio 2:3:5. What will be the ratio of their profits? 
1:6:5
2:5:6
1:3:2
2:3:2
None of the above
Solution:
A


Q14. Income of X in 1993 is Rs. 4,00,000 which is 20% less than the expenditure of Z in the same year. What is the difference between their profits? (in approximate) 
Rs. 45,000
Rs. 15,050
Rs. 50,000
Rs. 40,000
Rs. 33,333
Solution:
E


Q15. In which of the following two years, the average of profit percent of all three together are equal.? 
1992 & 1996
1993 & 1994
1992 & 1994
1991 & 1992
1992 & 1995
Solution:
B